Μεσοθεραπεία

Τί είναι η Μεσοθεραπεία;

Η Μεσοθεραπεία αποτελεί τα τελευταία χρόνια μια από τις πιο διάσημες μη επεμβατικές θεραπείες προσώπου και σώματος σε όλο τον κόσμο. Η θεραπεία έχει πάρει το όνομά της από το μεσόδερμα, δηλαδή το μεσαίο στρώμα του δέρματος, όπου και γίνεται η διαδερμική έγχυση αντιγηραντικών και αναπλαστικών ουσιών, ενώ τα ευεργετικά της αποτελέσματα, της έχουν δώσει το προσωνύμιο «βιολογική αναζοωγόνηση».

Τί αποτελέσματα έχει η Μεσοθεραπεία;

Ανάλογα με την περιοχή του σώματος πού εφαρμόζεται και τις ουσίες έγχυσης που χρησιμοποιούνται, η μεσοθεραπεία βοηθάει στην αντιμετώπιση των εξής προβλημάτων:

  • Βαθιά ενυδάτωση και επιδερμική σύσφιξη
  • Εξομάλυνση των ρυτίδων (πρόσωπο, τράχηλος, στήθος)
  • Λαμπερή υγιής όψη και αναγέννηση του δέρματος
  • Βελτίωση μαύρων κύκλων και ρυτίδων ματιών
  • Μείωση πόρων και βελτίωση από τα σημάδια ακμής
  • Μείωση των ραγάδων
  • Κυτταρίτιδα και ήπια συσφικτική δράση με ειδικά διαλύματα σύσφιξης

Μείωση μετεγχειρητικών ουλών και τραυμάτων.

Πώς δρουν τα προϊόντα της Μεσοθεραπείας;

Με την πάροδο της ηλικίας παρατηρείται μείωση της παραγωγής του κολλαγόνου από τους ινοβλάστες κατά 1% περίπου κάθε χρόνο όπως και σταδιακή καταστροφή του από παράγοντες όπως το κάπνισμα, η υπερέκθεση στον ήλιο (ιδίως χωρίς τη χρήση αντιηλιακού) και το άγχος.

Η μεσοθεραπεία είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος άμεσης διείσδυσης βιταμινών, αμινοξέων και φαρμακευτικών ουσιών κάτω από την επιδερμίδα, στο πιο σημαντικό μέρος του δέρματος, επειδή τρέφει και υποστηρίζει όλες τις υπόλοιπες στοιβάδες του δέρματος.

Με τη Μεσοθεραπεία, χορηγούμε πεπτίδια, βιταμίνες και ορό υαλουρονικού οξέος, που εκτός από ενυδάτωση και διατήρηση της φυσικής υγρασίας, θεωρείται ότι βελτιώνει και προλαμβάνει τη γήρανση του δέρματος. Ταυτόχρονα, χορηγούμε και αναπλαστικούς συσφικτικούς παράγοντες όπως είναι το DMAE ή και ουσίες που βοηθούν στην καταπολέμιση της κυτταρίτιδας όπως η καφεΐνη ή φωσφατιδυλχολίνη, ανάλογα πάντα με το αισθητικό αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Μιλήστε με τον ιατρό.

Θέλετε πληροφορίες;

 

Καλέστε

Πώς γίνεται η Μεσοθεραπεία;

Ενέσιμη μεσοθεραπεία (needling):

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία δρά ακριβώς στην προβληματική περιοχή, μέσω μιας πολύ λεπτής βελόνας (30G), προκειμένου να επιτευχθεί   το θεραπευτικό αποτέλεσμα που θέλουμε. Το διάλυμα εγχέεται ακριβώς στον υποδόριο ιστό που έχουμε επιλέξει και είναι ειδικά διαμορφωμένο ανάλογα με τις ανάγκες της θεραπείας.

 

Μη ενέσιμη μεσοθεραπεία (Pen):

Πρόκειται για μια σχετικά καινούρια μέθοδο που μοιάζει με την ενέσιμη αλλά καλύπτει όλο το πρόσωπο/τράχηλο/στήθος, έτσι ώστε το διάλυμα να εγχέεται ομοιόμορφα σε όλη την έκταση του δέρματος που εφαρμόζεται η θεραπεία.

Με την τεχνική αυτή, χρησιμοποιούμε ένα μηχάνημα σε μορφή στυλό που έχει στην άκρη του 12 λεπτές  βελόνες. Αυτές διαπερνούν το δέρμα έως 100 φορές το δευτερόλεπτο με ρυθμιζόμενη ταχύτητα και σε βάθος 0,25 έως 2.5 mm, ανάλογα με την περιοχή που θεραπεύουμε. Με τον τρόπο αυτό, ελαχιστοποιείται η βλάβη του δέρματος, ο πόνος και ο χρόνος αποκατάστασης, ενώ οι πιθανότητες δημιουργίας μελανιάς (bruising) ελαχιστοποιούνται. Ταυτόχρονα, ενεργοποιούμε την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης σε όλη την επιφάνεια εφαρμογής και σε συνδυασμό με τα προϊόντα μεσοθεραπείας που χρησιμοποιούμε πετυχαίνουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Πότε θα δω αποτελέσματα και πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Κατά μέσο όρο οι ασθενείς παρατηρούν βελτίωση μετά από δύο με τρεις συνεδρίες. Ωστόσο, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι ορατά και από την πρώτη συνεδρία, ανάλογα με την κατάσταση που αντιμετωπίζεται, τη βαρύτητα του προβλήματος, την ηλικία κλπ.

Ένας μέσος όρος θεραπειών που εφαρμόζονται είναι 5-10 με μεσοδιαστήματα περίπου 2 εβδομάδων. Συνεδρίες συντήρησης ίσως χρειαστούν ανάλογα με την περίπτωση.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Μιλήστε με τον ιατρό.

Θέλετε πληροφορίες;

 

Καλέστε