Τι είναι και πώς δρα η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP;

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία, γνωστή και ως PRP (Platelet-Rich Plasma Therapy), είναι μία πρωτοποριακή και αποτελεσματική μέθοδος ανάπλασης και λάμψης του προσώπου. Η συγκεκριμένη θεραπεία χρησιμοποιεί και εκμεταλλεύεται τις ιδιότητες του αίματός μας, αξιοποιώντας τους αυξητικούς παράγοντες (όπως είναι οι PDGF,VEGF, TGF-b και EGF). Η απελευθέρωση των αυξητικών αυτών παραγόντων αλλά και των υπολοίπων συστατικών των αιμοπεταλίων, επιταχύνεται από τον εμπλουτισμό του πλάσματος με ουσίες όπως είναι το χλωριούχο ασβέστιο και νουκλεοτίδια.  Έτσι, σε συνδυασμό με την κολλαγονογένεση επιτυγχάνεται η αναγέννηση του δέρματος με φυσικά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Πού εφαρμόζεται η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP;

Οι κυριότερες εφαρμογές της Αυτόλογης Μεσοθεραπείας (PRP) αφορούν:

 • Βαθιά ενυδάτωση και επιδερμική σύσφιξη
 • Εξομάλυνση των ρυτίδων (πρόσωπο, λαιμός, στήθος)
 • Λαμπερή υγιής όψη και αναγέννηση του δέρματος
 • Μείωση πόρων και βελτίωση από τα σημάδια ακμής
 • Βελτίωση μαύρων κύκλων και ρυτίδων ματιών
 • Αντιμετώπιση των ραγάδων – είτε ως μονοθεραπεία είτε σε συνδυασμό με CO2 Fractional Laser.
 • Μείωση μετεγχειρητικών ουλών και τραυμάτων.

Γενικά, ο συνδυασμός της Αυτόλογης Μεσοθεραπείας PRP με θεραπεία CO2 Fractional Laser έχει σαφή ένδειξη και δίνει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, πολλαπλασσιάζοντας τον ρυθμό αναγέννησης της επιδερμίδας μέσω της κολλαγονογένεσης.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Μιλήστε με τον ιατρό.

Θέλετε πληροφορίες;

 

Καλέστε

Ποια είναι τα κυριότερα πλεονεκτήματα της μεθόδου;

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα της Αυτόλογης Μεσοθεραπείας (PRP) είναι:

 • Χρησιμοποιεί τα συστατικά του ίδιου του ασθενούς και άρα ο τρόπος δράσης της είναι φυσικός
 • Ασφαλής και εύκολη εφαρμογή . Εφόσον το πλάσμα λαμβάνεται από τον ίδιο τον ασθενή, η πιθανότητα να παρουσιαστεί αλλεργία ουσιαστικά δεν υπάρχει
 • Η μεγάλη διάρκεια των αποτελεσμάτων
 • Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και ταυτόχρονα αναζοωγονεί την επιδερμίδα.
 • Αναδομεί τις ρυτίδες με φυσικό τρόπο, βοηθώντας στην εξαφάνισή τους

Πώς γίνεται η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP;

Αρχικά χρειάζεται λήψη αίματος (5-15ml) από τον ασθενή. Στη συνέχεια, πραγματοποιείται φυγοκέντρηση του αίματος για να απομονωθεί το πλάσμα, που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια, από τα υπόλοιπα συστατικά του αίματος. Μετά το διαχωρισμό, το πλάσμα ενεργοποιείται με τη προσθήκη διαλύματος νουκλεοτιδίων (DNA Activator) και ιόντων ασβεστίου (Ca++).

Το πολυδύναμο μείγμα πλάσματος που προκύπτει, ενίεται ακριβώς όπως γίνεται με τη μέθοδο της ετερόλογης Μεσοθεραπείας. Συγκεκριμένα:

Ενέσιμη Αυτόλογη Μεσοθεραπεία (needling):

Η ενέσιμη Αυτόλογη Μεσοθεραπεία δρα μέσω μιας πολύ λεπτής βελόνας (30G), προκειμένου να επιτευχθεί   το θεραπευτικό αποτέλεσμα που θέλουμε. Το διάλυμα εγχέεται ακριβώς στον υποδόριο ιστό προκειμένου να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Μη ενέσιμη Αυτόλογη Μεσοθεραπεία (Pen):

Πρόκειται για μια σχετικά καινούρια μέθοδο που μοιάζει με την ενέσιμη αλλά καλύπτει όλο το πρόσωπο/τράχηλο/στήθος, έτσι ώστε το διάλυμα να εγχέεται ομοιόμορφα σε όλη την έκταση του δέρματος που εφαρμόζεται η θεραπεία.

Με την τεχνική αυτή, χρησιμοποιούμε ένα μηχάνημα σε μορφή στυλό που έχει στην άκρη του 12 λεπτές  βελόνες. Αυτές διαπερνούν το δέρμα έως 100 φορές το δευτερόλεπτο με ρυθμιζόμενη ταχύτητα και σε βάθος 0,25 έως 2.5 mm, ανάλογα με την περιοχή που θεραπεύουμε. Με τον τρόπο αυτό, ελαχιστοποιείται η βλάβη του δέρματος, ο πόνος και ο χρόνος αποκατάστασης, ενώ οι πιθανότητες δημιουργίας μελανιάς (bruising) ελαχιστοποιούνται. Ταυτόχρονα, ενεργοποιούμε την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης σε όλη την επιφάνεια εφαρμογής και σε συνδυασμό με το πουδύναμο μείγμα πλάσματος που χρησιμοποιούμε, πετυχαίνουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Μιλήστε με τον ιατρό.

Θέλετε πληροφορίες;

 

Καλέστε