Υαλουρονικό Οξύ

Τί είναι το Υαλουρονικό οξύ;

Το Υαλουρονικό οξύ είναι μια γλυκοζαμινοπρωτεΐνη, η οποία παρ’ότι παρασκευάζεται στο εργαστήριο για τις ανάγκες τις Ιατρικής, υπάρχει αυτούσια στη φύση και αποτελεί φυσικό και κύριο δομικό συστατικό του ανθρώπινου σώματος.

Το υαλουρονικό οξύ που χρησιμοποιείται στο Ιατρείο μας (Restylane, Juvederm) είναι εγκεκριμένο από τον Οργανισμό Υγείας και Φαρμάκων. Είναι απόλυτα ασφαλές, απορροφάται αργά από τον οργανισμό και συγκρατώντας νερό, βοηθά το δέρμα να παραμένει ενυδατωμένο και νεανικό.

Ποιες είναι οι ενδείξεις του υαλουρονικού οξέος;

 Το Υαλουρονικό οξύ ανήκει στην κατηγορία των fillers και κύριο χαρακτηριστικό του είναι να ενυδατώνει και να ‘’γεμίζει’’ βαθιές ρυτίδες του προσώπου, όπως:

 

  • Ρινοπαρειακές πτυχές
  • Ρυτίδες γύρω από τα χείλη (Ρυτίδες του καπνιστή)
  • Ρυτίδες γωνίας του στόματος (Γραμμές Μαριονέτας)
  • Ρυτίδες μετώπου, ματιών ή μεσοφρύου (συνήθως μετά από βοτουλινική τοξίνη τύπου Α)
  • Μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια
  • Ουλές ακμής
  • Αύξηση του όγκου ή δημιουργία περιγράμματος στα χείλη
  • Βελτίωση του όγκου στα ζυγωματικά.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Μιλήστε με τον ιατρό.

Θέλετε πληροφορίες;

 

Καλέστε

Ποια είναι η διαδικασία και πόσο διαρκεί το Υαλουρονικό οξύ;

Το Υαλουρονικό οξύ ενίεται κάτω από την επιδερμίδα γεμίζοντας έτσι τις ρυτίδες του προσώπου ή δίνοντας όγκο σε περιοχές που χρειάζονται, όπως είναι τα ζυγωματικά και τα χείλη. Η θεραπεία είναι γρήγορη (η εφαρμογή διαρκεί συνήθως 15-30 λεπτά), ανώδυνη (υπό τοπική αναισθησία), ασφαλής και γίνεται στα πλαίσια του ιατρείου.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και η διάρκειά τους κυμαίνεται από 6 μήνες έως και 1,5 χρόνο, ανάλογα με την περιοχή έγχυσης, τον τύπο του υαλουρονικού οξέος που χρησιμοποιείται αλλά και τον ρυθμό αποδόμησής του στον ανθρώπινο οργανισμό.

Πόσα είδη Υαλουρονικού οξέος υπάρχουν και ποιο πρέπει να επιλέξω;

Ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε, χρησιμοποιούμε υαλουρονικό οξύ διαφορετικών πυκνοτήτων. Γενικά, όσο πιο λεπτές είναι οι ρυτίδες που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε, τόσο πιο λεπτόρρευστο υαλουρονικό χρησιμοποιούμε. Σε λεπτές ρυτίδες, όπως σε αυτές του καπνιστή ή γύρω από τα μάτια, χρησιμοποιούμε λεπτόρρευστο υαλουρονικό οξύ. Σε περιοχές με βαθιές ρυτίδες όπως οι ρινοπαρειακές πτυχές, χρησιμοποιούμε πιο παχύρρευστο υαλουρονικό ενώ όταν θέλουμε να δώσουμε όγκο, όπως στα ζυγωματικά και το πηγούνι, χρησιμοποιουμε ακόμα πιο πυκνές συγκεντρώσεις υαλουρονικού οξέος.

Η επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος θα γίνει από τον Πλαστικό Χειρουργό σας.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Μιλήστε με τον ιατρό.

Θέλετε πληροφορίες;

 

Καλέστε

Δείτε Αποτελέσματα Εδώ
Μαρτυρίες Ασθενών