Αναδόμηση Δέρματος (Skin Resurfacing)

Το Edge Οne είναι Fractional Co2 Laser, το οποίο συνδυάζει την  ακρίβεια ενός χειρουργικού εργαλείου με την απόλυτη εμπειρία ενός μηχανήματος υψηλής αισθητικής ιατρικής . Πρόκειται για ένα ιατρικό Laser με πιστοποίηση από  τον Αμερικανικό οργανισμό τροφίμων (FDA approved).

Εκπέμπει διαδοχικά και με ασυναγώνιστα μεγάλη ταχύτητα μικροδέσμες Laser-φωτονίων μήκους κύματος 10600 nm σαρώνοντας με απόλυτη ακρίβεια μία περιοχή του δέρματος και δημιουργώντας μικροθερμικές στήλες σε συγκεκριμένη-προκαθορισμένη απόσταση μεταξύ τους.

Κάθε στήλη αποτελείται από μία κεντρική ζώνη – στήλη εξάχνωσης (ablation zone) και από μία περιβάλλουσα θερμική ζώνη (thermal zone) ή ζώνη πρωτεϊνικής λύσης. Το CO2 fractional laser EdgeONE, με τη χρήση του προηγμένου παλμού EdgePulse, προκαλεί την ελάχιστη διάχυση της θερμικής στήλης με συνακόλουθο αποτέλεσμα το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας και την εντυπωσιακά γρήγορη, για τα δεδομένα των CO2 fractional laser , αποθεραπεία του ασθενούς χωρίς τη δυσάρεστη  όψη της καμένης επιδερμίδας.

Το Edge One είναι ιδανικό για :

  • Ανάπλαση δέρματος
  • Σύσφιξη προσώπου
  • Ρυτίδες
  • Σημάδια ακμής
  • Μετεγχειρητικές ουλές
  • Διάχυτες δυσχρωμίες
  • Διεσταλμένους πόρους
  • Φωτογήρανση
  • Ραγάδες
  • Υπερκερατώσεις
  • Σπίλους
  • Θηλώματα
  • Ξανθελάσματα
  • Γεροντικές κηλίδες

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Μιλήστε με τον ιατρό.

Θέλετε πληροφορίες;

 

Καλέστε

Συχνές ερωτήσεις:
Γίνεται όλο τον χρόνο;

Στο πρόσωπο και σε σημεία του σώματος που εκτίθενται στον ήλιο,  η εφαρμογή γίνεται από τον Οκτώβριο μέχρι και τέλος Απριλίου άφοβα. Μπορεί να εφαρμοστεί υπό προϋποθέσεις από τον Σεπτέμβριο ως και τέλος Μαΐου.

Σε σημεία του σώματος που δεν τα βλέπει ο ήλιος μπορεί να εφαρμοστεί και τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Είναι επώδυνο;

Με την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας λίγη ώρα πριν την εφαρμογή της θεραπείας είναι απόλυτα ανεκτό. Υπάρχει ένα μικρό αίσθημα καύσου το οποίο μπορεί να διαρκέσει ως και λίγες ώρες μετά την εφαρμογή. Ωστόσο, με την εφαρμογή αναπλαστικής κρέμας μετά την θεραπεία, το αίσθημα αυτό ελαχιστοποιείται.

Έχει έντονη αποθεραπεία;

Για τα πρώτα δύο εικοσιτετράωρα υπάρχει μια ελαφριά ερυθρότητα . Την 3η -4η  ημέρα πιθανώς να δείτε στην επιδερμίδα σας μικρά καφέ στικτά σημεία (dots) και η υφή της να είναι λίγο άγρια και ξηρή. Την 4η-5η ημέρα πιθανώς να υπάρξει μια ήπια αποφολίδωση της επιδερμίδας. Ωστόσο, μετά το πέρας των πρώτων 12 ωρών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε make up. Για τις πρώτες ώρες μετά την εφαρμογή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντιηλιακή με χρώμα ή αναπλαστική κρέμα με χρώμα.

Τι πρέπει να προσέξει ο ασθενής πριν και μετά την εφαρμογή ;

Πριν την εφαρμογή, δε θα πρέπει ο ασθενής για μια εβδομάδα να χρησιμοποιεί κρέμες που περιέχουν οξέα, ρετινόλη, βιταμίνη Α, γλυκολικό οξύ, σαλικυλικό οξύ  ή οποιαδήποτε κρέμα που προκαλεί ερεθισμό ή αποφολίδωση της επιδερμίδας. Ιδανικά, καλό θα ήταν να έχει προηγηθεί ένας βαθύς καθαρισμός της επιδερμίδας.

Μετά την εφαρμογή, για τις επόμενες 5-7 ημέρες, οι κρέμες που θα πρέπει να εφαρμόζετε στην επιδερμίδα είναι  αντιηλιακή  κρέμα απαραιτήτως το πρωί, ενυδατική και αναπλαστική   δύο φορές την ημέρα.

Πιθανές παρενέργειες υπάρχουν;

Το Fractional Laser δεν προκαλεί καμία, μη αναστρέψιμη, ανεπιθύμητη ενέργεια.

Οι συχνότερες, είναι έντονη ερυθρότητα  που μπορεί να διαρκέσει ως και 3 ημέρες και ξηρότητα στην επιδερμίδα για περίπου μια εβδομάδα.

Σπανιότερα, τοπικά υπομελάχρωση  ή υπερμελάχρωση που αντιμετωπίζονται με τοπική αγωγή με αντίστοιχη κρέμα μετά από συνεννόηση με τον Πλαστικό Χειρουργό .

 

Σε ποιες περιοχές του  προσώπου -σώματος  εφαρμόζεται ;
Σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό .
Τοπικά, σε ουλές ή ραβδώσεις του σώματος
Σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος θέλουμε να αντιμετωπίσουμε μετεγχειρητικές ουλές .

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Μιλήστε με τον ιατρό.

Θέλετε πληροφορίες;

 

Καλέστε