Νικόλαος Ι. Καρμίρης - Πλαστικός Χειρουργός | Plastic Surgeon
Logo

Διεύθυνση – Address

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 124Α, Αθήνα, Αμπελόκηποι, 11526 – 124A Vasilissis Sofias Ave, Athens, Greece

Τηλέφωνα Επικοινωνίας – Phone Numbers

+30 210 63 999 44

+30 6977 202 788

Email

info@nkarmiris.gr

Διεύθυνση – Address

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 124Α, Αθήνα, Αμπελόκηποι, 11526 – 124A Vasilissis Sofias Ave, Athens, Greece

Τηλέφωνα Επικοινωνίας – Phone Numbers

+30 210 63 999 44

+30 6977 202 788

Email

info@nkarmiris.gr

Επιστροφή στην καθημερινή άσκηση μετά από Αυξητική Στήθους

Επιστροφή στην καθημερινή άσκηση μετά από Αυξητική Στήθους

Μια πολύ συχνή ερώτηση των ασθενών μου, αφορά το πότε μπορούν να ξεκινήσουν να αθλούνται κανονικά και χωρίς περιορισμούς μετά από μία επέμβαση αυξητικής στήθους.

Οι ασθενείς μπορούν να αρχίσουν να περπατάνε την ίδια μέρα μετά την επέμβαση -όχι κάτι ιδιαίτερα κουραστικό αλλά μικρές βόλτες στο σπίτι μπορούν και επιβάλλεται να κάνουν αμέσως μετά την επέμβαση. Η άμεση κινητοποίηση συμβάλλει σε ταχύτερη ανάρρωση  και ταυτόχρονα προλαμβάνει καταστάσεις που σχετίζονται με την κυκλοφορία του αίματος, όπως οι «θρομβώσεις». Μετά από 2 εβδομάδες, οι ασθενείς μπορούν να αρχίσουν λίγο πιο έντονη άσκηση, όπως περπάτημα στο διάδρομο του γυμναστηρίου ή να ανεβαίνουν ανηφόρες. Περίπου ένα μήνα μετά την επέμβαση, οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν κανονικά στις δραστηριότητές τους με μοναδικό περιορισμό να μη σηκώνουν πολύ βαριά αντικείμενα. Τελικά, στις 6 εβδομάδες, όλοι οι ασθενείς έχουν ολοκληρώσει την αποθεραπεία τους και μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε άσκηση συνηθίζαν να κάνουν και στο παρελθόν.

Μετά από μία αυξητική στήθους αυτό που συνιστώ, ιδιαίτερα αν οι ασθενείς έχουν ενθέματα κάτω από το μυ, είναι να προσπαθούν να αποφεύγουν συνεχείς επίπονες ασκήσεις στήθους, όπως είναι τα πολλά push-ups. Ο λόγος είναι ότι από τη στιγμή που τα ενθέματα βρίσκονται κάτω από το μυ, οι εξαιρετικά έντονες και συνεχείς συσπάσεις προκαλούν πίεση στα ενθέματα με κατεύθυνση προς τα κάτω και έξω. Αυτό, με το χρόνο, μπορεί να δημιουργήσει μία πτώση του στήθους ή ακόμα κ σχετική παρεκτόπιση των ενθεμάτων προς τα έξω. Γενικά, αυτό που έχει μεγάλη σημασία και πάντα ενημερώνω τους ασθενείς μου, είναι να ακούνε το σώμα τους! Αν κάνουν κάτι που τους προκαλεί δυσφορία ή πρήξιμο, θα πρέπει να σταματήσουν να το κάνουν και να δώσουν στο σώμα τους περισσότερο χρόνο.

Γυναίκες που ασχολούνται με τη γυμναστική καθημερινά ή ακόμα και επαγγελματίες αθλήτριες, ασφαλώς και δεν έχουν λόγο να φοβούνται ή να θεωρούν ότι δεν μπορούν να υποβληθούν σε μία επέμβαση αυξητικής στήθους. Επίσης, μία επέμβαση αυξητικής στήθους ασφαλώς και δεν αποτελεί λόγο για κάποιον να σταματήσει να γυμνάζεται κανονικά και να έχει μια αθλητική ζωή.

Έχει μεγάλη σημασία για μένα να συζητήσω τις αμφιβολίες και τις απορίες της κάθε ασθενούς ώστε να με ενημερώσει σχετικά με τον τύπο της άσκησης που κάνει καθώς και το επίπεδο που βρίσκεται (ερασιτεχνικό, επαγγελματικό, άθλημα που ασχολείται). Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσω να την  καθοδηγήσω και να πάρουμε μαζί μία απόφαση σχετικά με το μέγεθος των ενθεμάτων αλλά και με την πολυσυζητημένη «θήκη» που θα πρέπει να τοποθετηθούν τα ενθέματα (κάτω από τον μαστό ή κάτω από τον μυ ή συνδυασμό). Ασφαλώς, η χρησιμοποίηση ενός καλού και υποστηρικτικού στηθόδεσμου κατά τη διάρκεια της άσκησης είναι απαραίτητη.