Νικόλαος Ι. Καρμίρης - Πλαστικός Χειρουργός | Plastic Surgeon
Logo

Διεύθυνση – Address

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 124Β, Αθήνα, Αμπελόκηποι, 11526 – 124Β Vasilissis Sofias Ave, Athens, Greece

Τηλέφωνο Επικοινωνίας – Phone Number

+30 210 6399944

Email

info@nkarmiris.gr

Διεύθυνση – Address

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 124Β, Αθήνα, Αμπελόκηποι, 11526 – 124Β Vasilissis Sofias Ave, Athens, Greece

Τηλέφωνο Επικοινωνίας – Phone Number

+30 210 6399944

Email

info@nkarmiris.gr

Δείτε τι λέει ο γιατρός για τη βλεφαροπλαστική.

Τι είναι η βλεφαροπλαστική;

Τα βλέφαρα και η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι από τις πρώτες περιοχές που εμφανίζουν σημάδια γήρανσης. Πολλές φορές, αυτά τα σημάδια είναι δυσανάλογα έντονα σε σχέση με την ηλικία του ασθενούς και εντοπίζονται είτε με μια κουρασμένη όψη των ματιών, είτε με τη δυσκολία εφαρμογής του make-up, είτε με το αίσθημα βάρους που γίνεται χειρότερο όσο περνάει η μέρα.

Αυτά τα συμπτώματα, στην πλειονότητα των περιπτώσεων είναι συνδυασμός περίσσειας δέρματος και περικογχικού λίπους (οι γνωστές «σακούλες των βλεφάρων»).

Η βλεφαροπλαστική, είναι η επέμβαση που μπορεί να δώσει λύση και να αναζωογονήσει την περιοχή γύρω από τα μάτια, δίνοντας μια πιο ξεκούραστη και νεανική όψη στο βλέμμα σας.

 

Σε ποιες περιπτώσεις γίνεται η βλεφαροπλαστική;

Γενικά, η βλεφαροπλαστική μπορεί να αντιμετωπίσει:

 • Τη χαλάρωση του δέρματος που δημιουργεί πτυχές και διαταράσσει το φυσικό περίγραμμα του άνω βλεφάρου, εμποδίζοντας μερικές φορές ακόμα και την όραση
 • Την περίσσεια των αποθηκών λίπους που εμφανίζονται ως πρήξιμο στα βλέφαρα
 • Τις «σακούλες» κάτω από τα μάτια
 • Τα πτωτικά κάτω βλέφαρα (αποκαλύπτεται το λευκό κάτω από την ίριδα) που δημιουργούν εκτρόπιο
 • Την περίσσεια δέρματος και τις λεπτές ρυτίδες των κάτω βλεφάρων

Βλεφαροπλαστική άνω βλεφάρων

Η άνω βλεφαροπλαστική ή βλεφαροπλαστική άνω βλεφάρων, γίνεται υπό τοπική αναισθησία και μέσω μιας τομής κατά μήκος του άνω βλεφάρου, αφαιρείται η περίσσεια δέρματος ή και λίπους, ώστε να επιτευχθεί το ιδανικό αποτέλεσμα. Η διάρκεια της επέμβασης είναι 45-60 λεπτά. Η τομή συγκλείνεται με πολύ μικρά ράμματα που αφαιρούνται σε 5-7 ημέρες.

Πολλές φορές, η χαλάρωση των άνω βλεφάρων μπορεί να οφείλεται και σε μη ικανή λειτουργία του μετωπιαίου μυός (πτώση των φρυδιών). Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί και συμπληρωματικό brow lift για ένα άρτιο αποτέλεσμα.

 

Βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου

Η κάτω βλεφαροπλαστική ή βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρων, γίνεται υπό τοπική αναισθησία ή μέθη. Οι τομές που μπορεί να χρησιμοποιηθούν ανάλογα με το πρόβλημα, είναι μία επιμήκης τομή ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες ή μία τομή ακριβώς στο εσωτερικό του βλεφάρου (transconjuctival incision). Ασφαλώς, η δεύτερη τεχνική επιλέγεται μόνο σε περιπτώσεις που δε χρειάζεται να αφαιρεθεί περίσσεια δέρματος.

 

Ποιοι είναι υποψήφιοι για επέμβαση βλεφαροπλαστικής;

Κατάλληλοι υποψήφιοι για βλεφαροπλαστική είναι άτομα:

 • Που ενοχλούνται από την εμφάνιση των βλεφάρων τους
 • Που έχουν λειτουργικά προβλήματα, όπως μεγάλη ποσότητα περίσσειας δέρματος άνω βλεφάρου (δερματοχάλαση) που μπορεί να επηρεάζει ακόμα και το οπτικό τους πεδίο
 • Χωρίς οφθαλμολογικά προβλήματα όπως γλαύκωμα, προηγηθείσες αποκολλήσεις, ξηροφθαλμία κλπ.
 • Χωρίς ιατρικά προβλήματα που καθυστερούν την επούλωση
 • Με ρεαλιστικές προσδοκίες

 

Τεχνικές Βλεφαροπλαστικής

 

Κλασική βλεφαροπλαστική

Η κλασική βλεφαροπλαστική έχει ως στόχο της τη βελτίωση της όψης του άνω και κάτω βλεφάρου. Η αποκατάσταση πραγματοποιείται με την αφαίρεση του πλεονάζοντος δέρματος, λίπους ή και των δύο, αφήνοντας ανεπηρέαστη την ανατομία των βλεφάρων, το σχήμα των ματιών, καθώς και τη φυσική φορά της βλεφαρικής σχισμής.

Διενεργείται υπό τοπική ή γενική αναισθησία, έχει συνολική διάρκεια 60 – 90 λεπτά και στα κάτω βλέφαρα πραγματοποιείται με εξωτερική τομή, η οποία γίνεται πολύ κοντά στις βλεφαρίδες ή με εσωτερική τομή από τον επιπεφυκότα (η λεπτή ημιδιάφανη μεμβράνη που καλύπτει το άσπρο του οφθαλμού).

 

Βλεφαροπλαστική με laser

Η βλεφαροπλαστική με laser αποτελεί μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική και είναι ουσιαστικά ίδια με την κλασσική βλεφαροπλαστική. Η μόνη τους διαφορά είναι πως στην προκειμένη περίπτωση, η αρχική τομή γίνεται με laser, αντί για νυστέρι.

Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, ολοκληρώνεται σε μια συνεδρία και έχει συνολική διάρκεια 60 – 90 λεπτά, χωρίς να απαιτεί νοσηλεία.

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης επέμβασης, το πλεονάζον δέρμα και λίπος αφαιρούνται από όπου χρειάζεται, είτε με μια εξωτερική τομή, είτε κάνοντας μια εσωτερική τομή από τον επιπεφυκότα.

Τα ράμματα είναι  σχεδόν αδιάκριτα, ενώ αφαιρούνται μέσα σε διάστημα 5 – 7 ημερών. Το ελάχιστο οίδημα και οι εκχυμώσεις που εντοπίζονται στην περιοχή, υποχωρούν εφαρμόζοντας ψυχρά επιθέματα.

 

Βλεφαροπλαστική με εξάχνωση

Όταν το πρόβλημα εντοπίζεται σε αρχικό στάδιο, όπου η περίσσεια του λίπους και του δέρματος στα βλέφαρα είναι πολύ μικρή, τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί η μέθοδος της εξάχνωσης.

Η βλεφαροπλαστική με εξάχνωση εφαρμόζεται με τη χρήση ενός ειδικού laser, το οποίο με κάθε «χτύπημα», συρρικνώνει το λίπος και το δέρμα που αλλοιώνει  το βλέμμα.

Για να ολοκληρωθεί η βλεφαροπλαστική με εξάχνωση, χρειάζονται περίπου 2 – 4 συνεδρίες, όπου η καθεμία έχει διάρκεια περίπου 15 λεπτά, με μεσοδιάστημα 6 – 10 ημερών.

Αξίζει να αναφερθεί πως η συγκεκριμένη μέθοδος ενδείκνυται μόνο στις περιπτώσεις όπου εντοπίζεται ελαφριά χαλάρωση των βλεφάρων, ενώ τα αποτελέσματα είναι σαφώς μικρότερης χρονικής διάρκειας.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Επικοινωνήστε με τον ιατρό.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Επικοινωνήστε με τον ιατρό.

Κατά την επίσκεψη στο ιατρείο

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο ιατρείο, θα συζητήσετε:

 • Τί ακριβώς σας απασχολεί στην εμφάνισής σας και αν η βλεφαροπλαστική είναι η ενδεικνυόμενη θεραπεία για εσάς
 • Το ιατρικό ιστορικό σας, αν παίρνετε φάρμακα, βιταμίνες ή φυτικά συμπληρώματα, αλλεργίες και προηγούμενες επεμβάσεις που έχετε κάνει
 • Αν και πόσο καπνίζετε

Στη συνέχεια, ο κος Καρμίρης:

 • Θα αξιολογήσει τη γενική κατάσταση της υγείας σας και οποιονδήποτε παράγοντα κινδύνου
 • Θα σας εξετάσει και θα λάβει λεπτομερείς πληροφορίες και μετρήσεις της περίσσειας δέρματος, της ύπαρξης περίσσειας περικογχικού λίπους, καθώς και την ποιότητα του δέρματος
 • Θα τραβήξει προεγχειρητικές φωτογραφίες
 • Θα συζητήσετε τις πιθανές εγχειρητικές επιλογέςανάλογα με την περίπτωσή σας
 • Θα συζητήστε τα πιθανά αποτελέσματα της χειρουργικής επέμβασης και τυχόν κινδύνους ή δυνητικές επιπλοκέςόπως περιγράφονται στη διεθνή βιβλιογραφία
 • Θα συζητήσετε για τη χρήση της αναισθησίας

Προεγχειρητικά

Ο προεγχειρητικός έλεγχος περιλαμβάνει κυρίως εξετάσεις αίματος και ίσως ακτινογραφία θώρακος και καρδιογράφημα, αν χρειαστείτε γενική αναισθησία. Πιο εξειδικευμένες εξετάσεις μπορεί να ζητηθούν ανάλογα με το ιατρικό ιστορικό σας.

Επίσης, θα χρειαστεί να σταματήσετε το κάπνισμα προεγχειρητικά και άμεσα μετεγχειρητικά όπως και να αποφύγετε τη λήψη ασπιρίνης και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων, δεδομένου ότι αυξάνουν τον κίνδυνο αιμορραγίας.

 

Πως πραγματοποιείται η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής και πόσο χρόνο διαρκεί συνολικά η διαδικασία;

Η βλεφαροπλαστική μπορεί να αφορά τα άνω βλέφαρα, τα κάτω βλέφαρα ή να συνδυάζει τις δύο επεμβάσεις μαζί.

Η επέμβαση πραγματοποιείται υπό τοπική ή γενική αναισθησία. Ο ιατρός, αφού αφαιρέσει την περίσσεια του λίπους που δημιουργεί τις αντιαισθητικές σακούλες (puffy eyes), μπορεί σε μερικές περιπτώσεις, να προβεί σε ανακατανομή του υπάρχοντος λίπους της περιοχής (fat redistribution) για την επίτευξη ενός άρτιου αποτελέσματος.

Η διάρκεια της επέμβασης είναι 1 – 1.5 ώρα. Ο κος Καρμίρης θα σας εξηγήσει αναλυτικά την όλη διαδικασία και θα συζητήσει μαζί σας την κατάλληλη τεχνική ανάλογα με την περίπτωσή σας.

 

Μετά την επέμβαση της βλεφαροπλαστικής

Άμεσα μετεγχειρητικά, θα έχετε μερικά λεπτά ράμματα που θα αφαιρεθούν σε 5-7 ημέρες. Ο τομές που θα μείνουν, βρίσκονται τοποθετημένες σε φυσιολογικές πτυχές των βλεφάρων με τρόπο ώστε μετά από 6 μήνες να μην είναι εμφανείς. Οι εκχυμώσεις και το οίδημα υποχωρούν σε 7-14 ημέρες. Σε αυτό θα βοηθήσουν και ψυχρά επιθέματα (ειδικές μάσκες ματιών) που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Οι ασθενείς επιστρέφουν σπίτι τους την ίδια μέρα. Ο κος Καρμίρης θα σας δώσει συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς να φροντίζετε τις τομές άμεσα μετεγχειρητικά, τί φάρμακα να παίρνετε και το πότε θα σας ξαναδεί.

 

Κίνδυνοι βλεφαροπλαστικής και πληροφορίες για την ασφάλεια

Γενικά, η βλεφαροπλαστική είναι μία ασφαλής επέμβαση που γίνεται με μεγάλη επιτυχία. Ωστόσο, όπως κάθε επέμβαση, έχει κάποιους κινδύνους και πιθανές επιπλοκές που ο κάθε ασθενής οφείλει να έχει ενημερωθεί και να έχει κατανοήσει πλήρως πριν μπει στο χειρουργείο.

Οι σημαντικότερες πιθανές επιπλοκές είναι:

 • Δημιουργία Αιμορραγίας, αιματώματος ή μελανιών
 • Μόλυνση τραύματος/ λοίμωξη
 • Ξηροφθαλμία
 • Κακή επούλωση των τομών
 • Παροδική φωτοευαισθησία
 • Λαγόφθαλμος
 • Εκτρόπιο
 • Διπλωπία
 • Ανάγκη για επανεπέμβαση

Ο κος Καρμίρης θα σας εξηγήσει αναλυτικά την όλη διαδικασία και θα απαντήσει σε όλες τις τυχόν απορίες σας σχετικά με την επέμβαση.

 

Αποτελέσματα βλεφαροπλαστικής

H βλεφαροπλαστική είναι μια επέμβαση με πολλαπλά οφέλη, τόσο εμφανισιακά, όσο και λειτουργικά, αλλά και ψυχολογικά. Η χειρουργική επέμβαση της βλεφαροπλαστικής μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς να αποκτήσουν μια πιο νεανική εμφάνιση και να βελτιώσουν την όρασή τους.

Ορισμένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της βλεφαροπλαστικής είναι τα εξής:

 • Εξαλείφονται οι σακούλες κάτω από τα μάτια
 • Διευρύνεται η οπτική γωνία, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η όραση
 • Βελτιώνεται το συνολικό σχήμα των ματιών, χαρίζοντας ανανεωμένη εμφάνιση
 • Μειώνονται οι ερεθισμοί του δέρματος, που οφείλονται στην τριβή των πτυχώσεων μεταξύ τους
 • Νεανική και ξεκούραστη εμφάνιση
 • Βελτιώνονται ή και εξαλείφονται οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια
 • Βελτιώνεται το «βαθούλωμα» στο κάτω μέρος των βλεφάρων
 • Μειώνεται η δυσφορία που προκαλείται στο μέτωπο από την καταπόνηση των μυών, χάρη στην ανύψωση του σακουλιασμένου δέρματος
 • Λιγότερες λεπτές γραμμές στις εξωτερικές γωνίες και στα κάτω βλέφαρα
 • Φυσικό αποτέλεσμα

 

Κόστος βλεφαροπλαστικής

Το κόστος της βλεφαροπλαστικής, εξαρτάται από τον τύπο και την πολυπλοκότητα της επέμβασης που πραγματοποιείται, καθώς και από την αμοιβή του χειρουργού.

Είναι όμως σημαντικό να γνωρίζετε πως η τιμή είναι διαφορετική όταν πρόκειται για βλεφαροπλαστική άνω βλεφάρου, διαφορετική όταν πρόκειται για βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου και διαφορετική όταν πρόκειται για τον συνδυασμό και των δύο αυτών επεμβάσεων.

Επίσης, η τιμή διαφοροποιείται όταν πρόκειται για βλεφαροπλαστική με ταυτόχρονη διόρθωση αληθούς βλεφαρόπτωσης ή σε περιπτώσεις επανεπέμβασης.

 

Με ποιες άλλες επεμβάσεις μπορεί να συνδυαστεί η βλεφαροπλαστική;

Η βλεφαροπλαστική μπορεί να συνδυαστεί με τις περισσότερες αισθητικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στο πρόσωπο. Μάλιστα, προτείνεται να γίνεται κιόλας, για την ευκολία του ασθενούς, αλλά απαιτεί έναν πλαστικό χειρουργό που διαθέτει εμπειρία στις διάφορες τεχνικές.

Οι βασικές επεμβάσεις που συνδυάζονται με τη βλεφαροπλαστική είναι οι εξής:

 • Face lift
 • Ρινοπλαστική
 • Γενειοπλαστική (Η επέμβαση που πραγματοποιείται στο σαγόνι)
 • Λιπομεταφορά στο πρόσωπο

Για το ενδεχόμενο μιας συνδυαστικής επέμβασης, κρίνεται σκόπιμο να συζητήσετε με το ιατρό σας, ώστε να σας συμβουλεύσει κατάλληλα για τη δική σας εξατομικευμένη περίπτωση.

Επικοινωνήστε με τον ιατρό

  Το όνομά σας (υποχρεωτικό)

  Το email σας (υποχρεωτικό)

  Θέμα (υποχρεωτικό)

  Κείμενο

  Εισάγετε τον κωδικό: captcha

  Να επιλέξω κλασσική βλεφαροπλαστική ή αναίμακτη βλεφαροπλαστική;

   

  Η αναίμακτη βλεφαροπλαστική ακούγεται ως μια ιδανική και «νέα» θεραπεία προσώπου. Επειδή πολλοί ασθενείς ενδιαφέρονται για την αναίμακτη βλεφαροπλαστική και έχουν απορίες, αρχικά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως ο όρος «αναίμακτη» παραπέμπει σε μη επεμβατική τεχνική με πιο σύντομη ανάρρωση αλλά και σαφώς μικρότερου βεληνεκούς αποτελέσματα που ταυτόχρονα διαρκούν και μικρότερο χρονικό διάστημα.

  Στην πραγματικότητα, όλες οι χειρουργικές και μη τεχνικές, προϋποθέτουν έναν Πλαστικό Χειρουργό ο οποίος θα είναι ειδικός στη βλεφαροπλαστική, διαθέτει στη φαρέτρα του τη δυνατότητα της κλασικής Βλεφαροπλαστικής και ταυτόχρονα διαθέτει εμπειρία και εξειδίκευση.

  Όλες αυτές οι μέθοδοι, προτιμώνται μόνο για περιπτώσεις που εντοπίζεται ήπια χαλάρωση, ενώ τα αποτελέσματα είναι σαφώς περιορισμένης διάρκειας.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη βλεφαροπλαστική, κλείστε σήμερα το ραντεβού σας με τον Νικόλαο Καρμίρη.

  Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

  Επικοινωνήστε με τον ιατρό.

  Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

  Επικοινωνήστε με τον ιατρό.

  Διαβάστε ακόμα για την
  αναίμακτη βλεφαροπλαστική