Νικόλαος Ι. Καρμίρης - Πλαστικός Χειρουργός | Plastic Surgeon
Logo

Διεύθυνση – Address

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 124Β, Αθήνα, Αμπελόκηποι, 11526 – 124Β Vasilissis Sofias Ave, Athens, Greece

Τηλέφωνο Επικοινωνίας – Phone Number

+30 210 6399944

Email

info@nkarmiris.gr

Διεύθυνση – Address

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 124Β, Αθήνα, Αμπελόκηποι, 11526 – 124Β Vasilissis Sofias Ave, Athens, Greece

Τηλέφωνο Επικοινωνίας – Phone Number

+30 210 6399944

Email

info@nkarmiris.gr

Βλεφαροπλαστική ή Ανόρθωση μετώπου και οφρύων (Browlift);

Βλεφαροπλαστική ή Ανόρθωση μετώπου και οφρύων (Browlift);

Η περιοχή του μετώπου και των βλεφάρων είναι από τις πρώτες περιοχές που εμφανίζουν σημάδια γήρανσης, αναπτύσσοντας ρυτίδες αλλά και χαλάρωση του δέρματος. Έτσι, το πρόσωπο χάνει τη νεανική του όψη αρχίζοντας να δείχνει κουρασμένο. Πολλές φορές, αυτά τα σημάδια είναι δυσανάλογα έντονα σε σχέση με την ηλικία του ασθενούς και εντοπίζονται είτε με κουρασμένη όψη στα μάτια, είτε με δυσκολία εφαρμογής του makeup, είτε με αίσθημα βάρους που γίνεται χειρότερο όσο περνάει η μέρα.

Αν όλα αυτά είναι σημάδια που βλέπετε στο πρόσωπό σας στον καθρέφτη, ίσως να αναρωτιέστε αν θα επωφεληθείτε από ένα browlift ή μία βλεφαροπλαστική. Με μία πρώτη και απλή προσέγγιση, αν θεωρείτε ότι δείχνετε «θυμωμένη», πιθανότατα να είστε υποψήφια για ανύψωση μετώπου και φρυδιών (Browlift). Αν νομίζετε ότι φαίνεστε περισσότερο «κουρασμένη», τότε μάλλον είστε υποψήφια για βλεφαροπλαστική.

Ενημερωθείτε σχετικά με τις δύο αυτές επεμβάσεις προκειμένου να αντιληφθείτε ποια είναι αυτή που έχετε πραγματικά ανάγκη και ταυτόχρονα ζητήστε τη γνώμη του Πλαστικού Χειρουργού σας.

 

Πώς γίνεται το browlift;

Η επέμβαση πραγματοποιείται ενδοσκοπικά ή με μία τροποποιημένη ανοικτή μέθοδο και γίνεται είτε ως μία επέμβαση ή σε συνδυασμό με άλλες επεμβάσεις ανόρθωσης του προσώπου (facelift, βλεφαροπλαστική).

Το Ενδοσκοπικό Brow Lift, γίνεται μέσα από μικρές τομές (περίπου 1εκ.) στο τριχωτό της κεφαλής όπου βρίσκουμε το εν τω βάθει στρώμα της περιτονίας, το οποίο αναρτάται και στερεώνεται στο ύψος της τομής μας, δίνοντας το εύρος της ανόρθωσης που επιθυμούμε στο μέτωπο και τα φρύδια. Πολλές φορές, μπορεί να αφαιρέσουμε και ένα μικρό μέρος του μετωπιαίου μυός αν υπάρχει μεγάλη χαλάρωση.

Η ανοικτή μέθοδος brow lift, έχει τους ίδιους στόχους με την ενδοσκοπική μέθοδο. Τα αποτελέσματα σε γενικές γραμμές είναι μάλλον πιο μόνιμα και προβλέψιμα, με το μέγεθος της τομής βέβαια να αποτελεί ένα μεγάλο μειονέκτημα. Ασθενείς με φαλάκρα ή αραιά μαλλιά θα έχουν εμφανή τομή και συνήθως προτιμούν την ενδοσκοπική μέθοδο.

 

Ποιοι είναι υποψήφιοι για ένα Browlift;

Υποψήφιοι για brow lift είναι άτομα με:

 • Πτώση δέρματος της περιοχής του μετώπου και οφρύων που οδηγεί σε δευτερογενή δερματοχάλαση όπως λέμε, δηλαδή περιορισμό του οπτικού πεδίου και κουρασμένο βλέμμα που δεν οφείλεται σε περίσσεια δέρματος της περιοχής των άνω βλεφάρων.
 • Πτώση δέρματος της περιοχής του μετώπου και οφρύων που συνυπάρχει με σημαντική δερματοχάλαση βλεφάρων (ανάγκη για συνδυασμό brow lift και βλεφαροπλαστικής)
 • Πτώση και ρυτίδες στην περιοχή του μετώπου
 • Σημαντική πτώση δέρματος της περιοχής του προσώπου που εκτείνεται έξω από τα άνω βλέφαρα
 • Το έξω όριο των φρυδιών κατεβαίνει χαμηλότερα από το υπόλοιπο φρύδι
 • Παράλυση προσωπικού νεύρου για αποκατάσταση

 

Πώς γίνεται η Βλεφαροπλαστική;

 Η βλεφαροπλαστική, είναι η επέμβαση που μπορεί να δώσει λύση και να αναζωογονήσει την περιοχή γύρω από τα μάτια, δίνοντας μια πιο ξεκούραστη και νεανική όψη στο βλέμμα σας. Η διαδικασία συχνά διαχωρίζεται σε άνω ή κάτω βλεφαροπλαστική, αν και πολλοί ασθενείς υποβάλλονται και στις δύο ταυτόχρονα. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, απομακρύνεται χειρουργικά η περίσσεια του δέρματος και του λίπους ενώ ταυτόχρονα ελέγχεται και διορθώνεται (εφόσον απαιτείται) ο σφικτήρας μυς προκειμένου να αποκατασταθεί η νεανική εμφάνιση στα μάτια. Η βλεφαροπλαστική μπορεί να αποκαταστήσει τις ορατές ρυτίδες γύρω από τα μάτια με την απομάκρυνση της περίσσειας δέρματος των βλεφάρων ενώ μπορεί να βελτιώσει και το εμφανές πρήξιμο στο άνω και κάτω βλέφαρο.

 

Ποιοι είναι υποψήφιοι για Βλεφαροπλαστική;

 Υποψήφιοι για βλεφαροπλαστική είναι άτομα:

 • Που ενοχλούνται από την εμφάνιση των βλεφάρων τους
 • Που έχουν λειτουργικά προβλήματα, όπως μεγάλη ποσότητα περίσσειας δέρματος άνω βλεφάρου (δερματοχάλαση) που μπορεί να επηρεάζει ακόμα και το οπτικό τους πεδίο
 • Χωρίς οφθαλμολογικά προβλήματα όπως γλαύκωμα, προηγηθείσες αποκολλήσεις, ξηροφθαλμία κλπ
 • Χωρίς ιατρικά προβλήματα που καθυστερούν την επούλωση
 • Με ρεαλιστικές προσδοκίες

 

Ποιοι είναι υποψήφιοι για συνδυασμό Βλεφαροπλαστικής και Browlift;

Μερικοί ασθενείς μπορεί να είναι υποψήφιοι για συνδυασμό Browlift και βλεφαροπλαστικής. Σε αυτή την περίπτωση, καλύτερα θα ήταν να γίνουν και οι δύο επεμβάσεις σε ένα στάδιο.

Για παράδειγμα, ένας υποψήφιος που έχει μεγάλη ποσότητα περίσσειας δέρματος άνω βλεφάρου και ταυτόχρονα πτώση δέρματος της περιοχής του μετώπου και των φρυδιών, θα χρειαστεί συνδυασμό επεμβάσεων για να δει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το ίδιο ισχύει για ασθενείς που περιγράφουν ότι το βλέμμα τους δείχνει ταυτόχρονα «κουρασμένο» και «άγριο». Γενικά, εάν έχετε ιδιαίτερα χαλαρά φρύδια, ρυτίδες στο μέτωπο, χαλάρωση των άνω και / ή κάτω βλεφάρων και πρήξιμο ή διόγκωση γύρω από τα μάτια σας, ένας συνδυασμός βλεφαροπλαστικής και browlift θα σας δώσει μια νεανική και ξεκούραστη εμφάνιση.

Επικοινωνήστε μαζί μας προκειμένου να συζητήσουμε προσεκτικά τις απορίες σας αλλά και για να σας συμβουλεύσουμε ποια είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς προκειμένου να έχετε το ιδανικό αποτέλεσμα.