Βιογραφικό

Ο Ν. Καρμίρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε με «Άριστα» από το 2ο Γενικό Λυκείο Αγίας Παρασκευής και μετά από Πανελλαδικές Εξετάσεις εισήχθη στο Ιατρικό Τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ).

Ολοκληρώνοντας επιτυχώς την εκπαίδευσή του, αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή και από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, παρακολούθησε το ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Σχολής Εφαρμογής Υγειονομικού και μετά την αποφοίτησή του υπηρέτησε ως Ιατρός Μονάδος στο 2ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού για δύο χρόνια. Στα πλαίσια της εκπαίδευσής του, αποφοίτησε από το Σχολείο Αεροπορικής Ιατρικής καθώς και από το Σχολείο Καταδυτικής Ιατρικής και Αυτοδυτών.

Έπειτα από επιτυχείς εξετάσεις, ξεκίνησε την ειδικότητα της Πλαστικής Χειρουργικής ως ειδικευόμενος σε κλινική Γενικής Χειρουργικής του 417 Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού.

Συνέχισε την εξειδίκευσή του  στην Πλαστική Χειρουργική για τέσσερα χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, στα τμήματα Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής  του Northern General Hospital (University Hospital of Sheffield), στο Odstock Centre (Salisbury District Hospital) και στο Derriford Hospital (Plymouth University Hospital).

Το 2013 πήρε θέση Επιμελητή στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, υπηρέτησε ως Διευθυντής Χειρουργικού Τμήματος στη Διεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων των Ειδικών Δυνάμεων και στη συνέχεια επέστρεψε στο 401 ΓΣΝΑ και πάλι ως Επιμελητής Πλαστικής, Αισθητικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής όπου και παραμένει έως σήμερα.

Το 2017, έγινε δεκτός μετά από εξετάσεις για μετεκπαίδευση (Fellowship) στη Μικροχειρουργική και την Αποκατάσταση Μαστού μετά από Μαστεκτομή στο Odstock Centre (Oxford Deanery) για ένα χρόνο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων Αισθητικής Χειρουργικής ενώ ήταν Visiting Fellow Αισθητικής Χειρουργικής στον Mr. Michael Cadier στις ιδιωτικές κλινικές Harbour Hospital (Poole), Sarum Road Hospital (Winchester) και Spire Southampton Hospital (Southampton).

Από το 2018, παραμένει Επιμελητής στο 401 ΓΣΝΑ και είναι Επιστημονικός Συνεργάτης  στο ιδιωτικό Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» αλλά και στα ιδιωτικά θεραπευτήρια «Metropolitan General» και «Mediterraneo».

Ο Ν. Καρμίρης είναι πιστοποιημένο μέλος (Fellow) του European Board of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery (FEBOPRAS), τίτλος που του απονεμήθηκε μετά από επιτυχείς εξετάσεις. Ταυτόχρονα, είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (ΕΕΠΕΑΧ), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (ESPRAS) καθώς και ενεργό μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου (GMC).

Στο επιστημονικό του έργο, περιλαμβάνεται η δημοσίευση ιατρικών άρθρων σε έγκριτα διεθνή ιατρικά περιοδικά και η συμμετοχή του σε διεθνή και εγχώρια Συνέδρια με πλήθος επιστημονικών εργασιών. Επιπλέον, συμμετέχει από το 2014 ως Εκπαιδευτής σε Σεμινάρια με πρακτική εξάσκηση (Basic & Advanced Skills of Microsurgery), σε εκπαιδευτικά πρακτικά μαθήματα για τελειόφοιτους φοιτητές Ιατρικής ενώ είναι και υπεύθυνος προγράμματος εκπαίδευσης ειδικευομένων Ιατρών της Πλαστικής Χειρουργικής του 401 ΓΣΝΑ.

Η έρευνα και οι πειραματικές μελέτες στον τομέα της Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής είναι προέχουσας σημασίας για τον κο Καρμίρη και σε αυτό το πλαίσιο, είναι υποψήφιος Διδάκτορας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τη Β’ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου.