Δείτε τι λέει ο γιατρός για τη Laser Aποτρίχωση

WHAT για μεθόδους αποτρίχωσης, σίγουρα έχετε κάνει την έρευνά σας και έχετε αποφασίσει ότι η αποτρίχωση με λέιζερ, είναι η καλύτερη επιλογή. Γιατί όμως η laser αποτρίχωση με αλεξανδρίτη είναι αυτή που πρέπει να επιλέξετε;

Η laser αποτρίχωση σώματος με το λέιζερ αλεξανδρίτη, αποτελεί αυτή τη στιγμή, την πιο εξελιγμένη και αποτελεσματική μέθοδο αποτρίχωσης.

Tι είναι το laser για αποτρίχωση με αλεξανδρίτη;

Το laser με αλεξανδρίτη είναι ένας τύπος λέιζερ, το οποίο εκπέμπει μια δέσμη φωτός υψηλής ενέργειας, μέσω ενός κρυστάλλου αλεξανδρίτη. Καθώς το φως διέρχεται από τον κρύσταλλο, παράγεται μια δέσμη φωτός μήκους 755 nm.

Aξίζει να αναφερθεί πως το μήκος της δέσμης φωτός καθορίζει πόσο μακριά διεισδύει το λέιζερ. Το χρώμα του φωτός που εκπέμπεται είναι κόκκινο.

Το λέιζερ αποτρίχωσης με αλεξανδρίτη μπορεί να ρυθμιστεί σε λειτουργία εναλλαγής Q, η οποία προκαλεί το λέιζερ να παράγει μια δέσμη φωτός υψηλής ενέργειας, σε σύντομους παλμούς. Αυτό το καθιστά εξαιρετικά αποτελεσματικό για την αποτρίχωση ολόκληρου του σώματος, αλλά και του προσώπου.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται;

Η laser αποτρίχωση με αλεξανδρίτη, μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε περιοχή του σώματος, στην οποία εντοπίζεται ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, καθώς και στο πρόσωπο. Αποτελεί μια απόλυτα ασφαλή και ανώδυνη διαδικασία, ενώ τα αποτελέσματά της είναι εντυπωσιακά, αφού αφήνει την επιδερμίδα λεία και βελούδινη.

Πιο συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη μέθοδος laser αποτρίχωσης μπορεί να εφαρμοστεί στα εξής σημεία:

 • Μασχάλες
 • Χέρια (στους βραχίονες και στα αντιβράχια)
 • Στήθος
 • Πλάτη
 • Κοιλιά
 • Μέση
 • Πόδια (στις κνήμες και στους μηρούς)
 • Περιοχή του μπικίνι
 • Γλουτοί

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Μιλήστε με τον ιατρό.

Θέλετε πληροφορίες;

 

Καλέστε

Ποια είναι η διαφορά του αλεξανδρίτη από τα υπόλοιπα laser;

Σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί ποια είναι η διαφορά μεταξύ laser με αλεξανδρίτη και των άλλων laser. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, είναι πως εκτός από το χρώμα, η βασική τους διαφορά είναι το μήκος κύματος του φωτός που εκπέμπεται.

Έτσι, το λέιζερ Alexandrite εκπέμπει μια κόκκινη ακτίνα φωτός στα 755 nm. Ένα laser δυοδικό, εκπέμπει δέσμη laser στα 810 nm ενώ το laser Nd-YAG εκπέμπει δέσμη στα 1064 nm.

Πως γίνεται η αποτρίχωση laser με αλεξανδρίτη;

Πριν αρχίσουν οι συνεδρίες laser αποτρίχωσης, οι τρίχες θα πρέπει να έχουν μήκος 2-3 mm. Στη συνέχεια, η περιοχή που πρόκειται να αποτριχωθεί, «μαρκάρεται» και στη συνέχεια, σαρώνεται ολόκληρη με τη βοήθεια της ειδικής κεφαλής που φέρει το laser.

Χάρη στα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, με 2 συστήματα ψύξης, η συνεδρία είναι πρακτικά ανώδυνη, πολύ γρήγορη και η συνολική διαδικασία είναι απόλυτα ανεκτή.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται για την ολοκλήρωση της laser αποτρίχωσης;

Οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται περίπου κάθε 1-2 μήνες. Σε περιοχές που χαρακτηρίζονται ως ορμονοεξαρτώμενες, όπως είναι το πρόσωπο, το στήθος και η κοιλιά, η μείωση της τριχοφυΐας είναι πιο βραδεία σε σύγκριση με το μπικίνι, τα πόδια και τα χέρια.

Στη δεύτερη περίπτωση, απαιτείται λιγότερος αριθμός συνεδρίων και μπορεί να επιτευχθεί ακόμη και πλήρης εξάλειψη της τριχοφυΐας, μέσα σε μόλις 6 συνεδρίες.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Μιλήστε με τον ιατρό.

Θέλετε πληροφορίες;

 

Καλέστε

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που έχει η laser αποτρίχωση με αλεξανδρίτη;

Το laser αλεξανδρίτη, θεωρείται ως το πιο αποτελεσματικό λέιζερ για χρήση, σε ό,τι έχει να κάνει με την αποτρίχωση.

Συγκριτικά, είναι πιο αποτελεσματικό με τις πιο λευκές και ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες και έχει αποδειχθεί πιο αποτελεσματικό με τις λεπτές τρίχες, που πολλοί από τους άλλους τύπους λέιζερ, δεν μπορούν να εξαλείψουν.

Το μήκος κύματος του φωτός που εκπέμπεται από το λέιζερ Alexandrite, απορροφάται εύκολα από τη μελανίνη (κύτταρα χρωστικής) των τριχών, γεγονός που αναγκάζει αυτά τα κύτταρα να θερμανθούν και τελικά να καταστραφούν.

Ποια είναι η αποτελεσματικότητα της laser αποτρίχωσης με αλεξανδρίτη;

Με τη μέθοδο αποτρίχωσης με αλεξανδρίτη, το ποσοστό αφαίρεσης των τριχών κυμαίνεται περίπου στο 70%, μετά τον προτεινόμενο αριθμό συνεδριών, οι οποίες είναι συνήθως μεταξύ 6  – 8 για λεπτότερες τρίχες ή 8  – 12 για τις πιο παχιές και σκουρόχρωμες.

Θεωρείται επίσης το γρηγορότερο από τα λέιζερ, αφαιρώντας μεγάλα τμήματα τριχών, σε λιγότερες συνεδρίες. Για όσους ενδιαφέρονται να κάνουν αποτρίχωση σε μεγαλύτερες περιοχές του σώματος (όπως το στομάχι, το στήθος, την πλάτη, τους ώμους ή τα πόδια), συνιστάται συχνά η χρήση του laser αλεξανδρίτη.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως το συγκεκριμένο λέιζερ, είναι ένα από τα μόνα που συνιστώνται για τη θεραπεία της υπερτρίχωσης, η οποία είναι επίσης γνωστή ως «Σύνδρομο Ambras» ή «Σύνδρομο του λυκανθρώπου».

Υπάρχουν πιθανές επιπλοκές και παρενέργειες από τη χρήση του;

Όπως με όλους τους τύπους λέιζερ, έτσι και στην συγκεκριμένη περίπτωση, υπάρχουν ορισμένες πιθανές παρενέργειες. Πιο συγκεκριμένα, μπορούμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

 • Για όσους έχουν πολύ σκούρο δέρμα, υπάρχει κίνδυνος υποχρωματισμού.
 • Ακόμα και μεταξύ εκείνων με πιο ανοιχτή επιδερμίδα, υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί η χρωστική ουσία από το δέρμα. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ακόμη και ο κίνδυνος το δέρμα να παράγει περισσότερη μελανίνη, ως αποτέλεσμα του φωτός, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπέρχρωση του δέρματος.
 • Ο πόνος είναι αμελητέος κατά τη διάρκεια της θεραπείας και στις περισσότερες περιπτώσεις θα λέγαμε πως είναι ελάχιστος. Ψυκτικό gel θα μπορούσε να εφαρμοστεί όταν η περιοχή έχει αποτριχωθεί, βοηθώντας στη μείωση του πόνου και στην πρόληψη του πρηξίματος αν και σε γενικές γραμμές, τέτοια θέματα είναι σπάνια.
 • Συχνά υπάρχει λίγο πρήξιμο και κνησμός μετά τη διαδικασία, αλλά αυτά τα συμπτώματα υποχωρούν από μόνα τους μετά από μερικές ημέρες. Το δέρμα μπορεί να γίνει κόκκινο, αλλά μόνιμα εγκαύματα παρατηρούνται μόνο στην περίπτωση που το λέιζερ δε χρησιμοποιείται σωστά.
 • Τέλος, υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα να υπάρξουν μώλωπες, αλλά ακόμα και στην περίπτωση αυτή, θα εξαφανιστούν από μόνοι τους.

Ποια είναι τα αποτελέσματα της laser αποτρίχωσης με αλεξανδρίτη;

Τα αποτελέσματα της μεθόδου αποτρίχωσης λέιζερ με αλεξανδρίτη, είναι μόνιμα και εντυπωσιακά. Η συγκεκριμένη μέθοδος αποτρίχωσης, οδηγεί από την πρώτη κιόλας συνεδρία, στη μείωση των τριχών σε ποσοστό έως και 50% σε ορισμένες περιοχές, ενώ οι τρίχες γίνονται πιο ομαλές, ελαφρύτερες και πιο απαλές.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τη laser αποτρίχωση με αλεξανδρίτη, επικοινωνώντας σήμερα με τον Πλαστικό Χειρουργό, Νικόλαο Καρμίρη.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Μιλήστε με τον ιατρό.

Θέλετε πληροφορίες;

 

Καλέστε