Νικόλαος Ι. Καρμίρης - Πλαστικός Χειρουργός | Plastic Surgeon
Logo

Διεύθυνση – Address

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 124Α, Αθήνα, Αμπελόκηποι, 11526 – 124A Vasilissis Sofias Ave, Athens, Greece

Τηλέφωνα Επικοινωνίας – Phone Numbers

+30 210 63 999 44

+30 6977 202 788

Email

info@nkarmiris.gr

Διεύθυνση – Address

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 124Α, Αθήνα, Αμπελόκηποι, 11526 – 124A Vasilissis Sofias Ave, Athens, Greece

Τηλέφωνα Επικοινωνίας – Phone Numbers

+30 210 63 999 44

+30 6977 202 788

Email

info@nkarmiris.gr

Τι είναι η ρυτιδοπλαστική;

Η ρυτιδοπλαστική (facelift), είναι από τις πιο διάσημες αισθητικές επεμβάσεις ενός Πλαστικού Χειρουργού που γίνεται προκειμένου να βελτιώσει ορατά σημάδια γήρανσης στο πρόσωπο και το λαιμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ΚΑΜΙΑ μη χειρουργική θεραπεία μέχρι σήμερα δεν μπορεί να πετύχει τόσο θεαματικά αποτελέσματα όσο ένα  facelift (πλαστική προσώπου), όταν αυτό γίνεται από έναν έμπειρο Πλαστικό Χειρουργό.

Συγκεκριμένα, το λίφτινγκ προσώπου βελτιώνει:

 • Τη χαλάρωση στο πρόσωπο
 • Τις βαθιές ρυτίδες κάτω από τα κάτω βλέφαρα
 • Τις βαθιές ρυτίδες κατά μήκος της μύτης που εκτείνονται από την εστία του στόματος
 • Το λίπος που έχει ατροφίσει ή εξαφανιστεί
 • Την απώλεια του τόνου του δέρματος στο κάτω πρόσωπο που δημιουργεί κρεμάμενο σαγόνι
 • Το χαλαρό δέρμα και την περίσσεια λίπους κάτω από το πηγούνι και το σαγόνι που μπορεί -ακόμη και σε ένα άτομο κανονικού βάρους- να δώσει την εμφάνιση του “διπλοσάγονου”.

Η απώλεια του νεανικού περιγράμματος στο πρόσωπο μπορεί να οφείλεται σε ποικιλία παραγόντων συμπεριλαμβανομένων της κληρονομικότητας, της βαρύτητας, των περιβαλλοντικών συνθηκών και του άγχους. Πολλές φορές, ένα άρτιο αποτέλεσμα, μπορεί να επιτευχθεί με συνδυασμό επεμβάσεων όπως το browlift και η βλεφαροπλαστική.

 

Ποιοι είναι υποψήφιοι για επέμβαση ρυτιδοπλαστικής;

Υποψήφιοι για facelift είναι άτομα:

 • Με εμφανή χαλάρωση του δέρματος της περιοχής
 • Χωρίς ιατρικά προβλήματα που καθυστερούν την επούλωση
 • Με ρεαλιστικές προσδοκίες

Κατά την επίσκεψη στο Ιατρείο

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Ιατρείο, θα συζητήσετε:

 • Τί ακριβώς σας απασχολεί στην εμφάνιση στο πρόσωπό σας και αν το facelift είναι η ενδεικνυόμενη θεραπεία για εσάς.
 • Το ιατρικό ιστορικό σας, αν παίρνετε φάρμακα, βιταμίνες ή φυτικά συμπληρώματα, αλλεργίες και προηγούμενες επεμβάσεις που έχετε κάνει
 • Αν και πόσο καπνίζετε.

Στη συνέχεια, ο κος Καρμίρης:

 • Θα αξιολογήσει τη γενική κατάσταση της υγείας σας και οποιοδήποτε παράγοντα κινδύνου
 • Θα σας εξετάσει και θα λάβει λεπτομερείς μετρήσεις από το πρόσωπό σαςτην περίσσεια, τη χαλάρωση αλλά και την ποιότητα του δέρματος
 • Θα τραβήξει προεγχειρητικές φωτογραφίες
 • Θα συζητήσετε τις πιθανές εγχειρητικές επιλογές ανάλογα με την περίπτωσή σας
 • Θα συζητήστε τα πιθανά αποτελέσματα της χειρουργικής επέμβασης και τυχόν κινδύνους ή δυνητικές επιπλοκές όπως περιγράφονται στη διεθνή βιβλιογραφία
 • Θα συζητήσετε για τη χρήση της αναισθησίας.

Προεγχειρητικά

Ο προεγχειρητικός έλεγχος περιλαμβάνει κυρίως εξετάσεις αίματος, ακτινογραφία θώρακος, καρδιογράφημα αλλά και εξειδικευμένες εξετάσεις ανάλογα με την περίπτωση.

Επίσης, θα χρειαστεί να σταματήσετε το κάπνισμα προεγχειρητικά και άμεσα μετεγχειρητικά όπως και να αποφύγετε τη λήψη ασπιρίνης και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων, δεδομένου ότι αυξάνουν τον κίνδυνο αιμορραγίας.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Επικοινωνήστε με τον ιατρό.

Η Επέμβαση

Υπάρχουν αρκετά είδη facelift ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε και την περιοχή του προσώπου ή του λαιμού που πρέπει να διορθωθεί. Αυτό σημαίνει ότι ένας ασθενής μπορεί να χρειάζεται ένα παραδοσιακό facelift, ένα facelift με περιορισμένη τομή [short-scar ή Minimal Access Cranial Suspension (MACS) lift] ή ένα neck lift για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Παραδοσιακό λίφτινγκ προσώπου

Σε ένα παραδοσιακό λίφτινγκ προσώπου, η τομή αρχίζει στη γραμμή των μαλλιών της κροταφικής περιοχής, συνεχίζει γύρω από το αυτί και καταλήγει στο πίσω μέρος του τριχωτού. Στη συνέχεια, ο λιπώδης ιστός της περιοχής ανακατανέμεται ενώ τα βαθύτερα στρώματα του προσώπου (όπως είναι το SMAS και οι υποκείμενοι μύες) ανορθώνονται με έλξη μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στο τελικό στάδιο, ανακατανέμεται το δέρμα της περιοχής (redraping) και η περίσσεια του δέρματος αφαιρείται. Μια δεύτερη τομή κάτω από το πηγούνι μπορεί να είναι απαραίτητη για την περαιτέρω βελτίωση του λαιμού.

 

Short Scar & MACS Lift

Εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό λίφτινγκ προσώπου είναι πιο μοντέρνες τεχνικές όπως η short scar και η MACS τεχνική, που χρησιμοποιούν μικρότερες τομές στην κροταφική χώρα ή γύρω από το αυτί με συγκρίσιμα αποτελέσματα με το παραδοσιακό facelift και χωρίς εκτεταμένες τομές. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτές οι τεχνικές έχουν περιορισμένη πρόσβαση στο λαιμό αλλά και στις ρινοπαρειακές αύλακες.

Ο κος Καρμίρης θα σας εξηγήσει αναλυτικά την όλη διαδικασία και θα συζητήσει μαζί σας την κατάλληλη τεχνική ανάλογα με την περίπτωσή σας για ένα άρτιο αποτέλεσμα.

 

Μετεγχειρητικά

Άμεσα μετεγχειρητικά, θα έχετε γάζες ή επιδέσμους στις τομές που θα μειώνονται σταδιακά. Εάν χρησιμοποιηθούν παροχετεύσεις, αυτές θα αφαιρεθούν σε μία ή δύο μέρες το αργότερο ενώ τα ράμματα αφαιρούνται σε μια εβδομάδα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ασθενείς επιστρέφουν σπίτι τους την επόμενη μέρα. Ο κος Καρμίρης θα σας δώσει συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς να φροντίζετε τις τομές σας άμεσα μετεγχειρητικά, τί φάρμακα να παίρνετε και το πότε θα σας ξαναδεί.

 

Κίνδυνοι ρυτιδοπλαστικής και πληροφορίες για την ασφάλεια

Γενικά, η ρυτιδοπλαστική (facelift) είναι μία ασφαλής επέμβαση που γίνεται με μεγάλη επιτυχία. Ωστόσο, όπως κάθε επέμβαση, έχει κάποιους κινδύνους και πιθανές επιπλοκές που η κάθε ασθενής οφείλει να έχει ενημερωθεί και να έχει κατανοήσει πλήρως πριν μπει στο χειρουργείο.

Οι σημαντικότερες πιθανές επιπλοκές είναι:

 • Δημιουργία Αιμορραγίας ή αιματώματος σε ποσοστό περίπου 1%
 • Μόλυνση τραύματος/ λοίμωξη
 • Κακή επούλωση των τομών
 • Τραυματισμός νεύρων της περιοχής
 • Περιοχική αλωπεκία όπου οι τομές βρίσκονται μέσα στη γραμμή των μαλλιών
 • Υπαισθησία στην περιοχή των τομών, που μπορεί να είναι προσωρινή ή μόνιμη σε ποσοστό 5-10%
 • Γενικοί κίνδυνοι από την αναισθησία όπως η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση, καρδιακές ή πνευμονικές επιπλοκές.

Ο κος Καρμίρης θα σας εξηγήσει αναλυτικά την όλη διαδικασία και θα απαντήσει σε όλες τις τυχόν απορίες σας σχετικά με την επέμβαση.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Επικοινωνήστε με τον ιατρό.

Επικοινωνήστε με τον ιατρό

  Το όνομά σας (υποχρεωτικό)

  Το email σας (υποχρεωτικό)

  Θέμα (υποχρεωτικό)

  Κείμενο

  Εισάγετε τον κωδικό: captcha