Νικόλαος Ι. Καρμίρης - Πλαστικός Χειρουργός | Plastic Surgeon
Logo

Διεύθυνση – Address

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 124Α, Αθήνα, Αμπελόκηποι, 11526 – 124A Vasilissis Sofias Ave, Athens, Greece

Τηλέφωνα Επικοινωνίας – Phone Numbers

+30 210 63 999 44

+30 6977 202 788

Email

info@nkarmiris.gr

Διεύθυνση – Address

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 124Α, Αθήνα, Αμπελόκηποι, 11526 – 124A Vasilissis Sofias Ave, Athens, Greece

Τηλέφωνα Επικοινωνίας – Phone Numbers

+30 210 63 999 44

+30 6977 202 788

Email

info@nkarmiris.gr

Καλοήθεις Όγκοι

Η χειρουργική δέρματος και μαλακών μορίων, αναφέρεται στη χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση ενός μορφώματος (βλάβης) με σύγχρονη αποκατάσταση της ακεραιότητας της περιοχής. Οι βλάβες αυτές μπορεί να είναι παρούσες από τη γέννησή μας (συγγενείς) ή να εμφανίστηκαν σε κάποια στιγμή της ζωής μας (επίκτητες). Επίσης, μπορεί να είναι καλοήθους ή κακοήθους αιτιολογίας. Ο κος Καρμίρης θα σας καθοδηγήσει σχετικά με το πόσο επικίνδυνη είναι μία βλάβη του δέρματός σας καθώς και τους ασφαλείς τρόπους θεραπείας.

Οι συχνότεροι καλοήθεις όγκοι είναι:

 • Επιδερμικοί ή χοριακοί σπίλοι
 • Μελανοκυτταρικοί Σπίλοι
 • Χοριακοί Σπίλοι
 • Σμηγματορροϊκές Κερατώσεις
 • Κύστεις (επιδερμοειδείς, δερμοειδείς, σμηγματογόνες)
 • Λιπώματα
 • Θηλώματα

Η αναγνώριση μίας βλάβης και η απόφαση για το αν πρέπει να εξαιρεθεί χειρουργικά ή μπορεί να λάβει άλλες μορφές θεραπείας όπως κατ’εφαπτομένη εκτομή (shave excision) ή θεραπεία laser, είναι μεγάλης σημασίας για ασφαλή και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της βλάβης.

 

Προεγχειρητικά:

Προεγχειρητικά, δε χρειάζονται ειδικές εξετάσεις εκτός κι αν έχετε προβλήματα με την πήξη του αίματός σας ή η επέμβαση απαιτεί τη λήψη γενικής αναισθησίας. Ασφαλώς, θα βοηθήσει να σταματήσετε το κάπνισμα προεγχειρητικά και άμεσα μετεγχειρητικά μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων επούλωσης. Επίσης, θα πρέπει να αποφύγετε τη λήψη ασπιρίνης και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων, δεδομένου ότι αυξάνουν τον κίνδυνο αιμορραγίας.

 

Επέμβαση:

Η χειρουργική αφαίρεση ενός καλοήθους όγκου του δέρματος γίνεται στην πλειοψηφία των περιπτώσεων υπό τοπική αναισθησία σε συνθήκες ιατρείου. Όλα τα μορφώματα που αφαιρούνται (παρασκευάσματα), αποστέλλονται για ιστολογική εξέταση, προκειμένου ο ασθενής να είναι σίγουρος για τη διάγνωση αλλά και για την πλήρη αφαίρεση του μορφώματος.

Μετά την αφαίρεση του όγκου, γίνεται συρραφή κατά στρώματα και επίδεση του τραύματος. Τα ράμματα αφαιρούνται σε 7-14 μέρες ανάλογα με την περιοχή που έγινε η αφαίρεση.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Επικοινωνήστε με τον ιατρό.

Μετεγχειρητικά:

Ο ασθενής μπορεί με το τέλος της επέμβασης να επιστρέψει στο σπίτι του. Θα έχει ένα επίθεμα ανάλογα με την περιοχή αφαίρεσης ενώ ο κος Καρμίρης θα σας δώσει συγκεκριμένες και σαφείς οδηγίες σχετικά με το πότε θα σας ξαναδεί και τί πρέπει να κάνετε .Τα εξωτερικά ράμματα, αφαιρούνται ανάλογα με τη χειρουργηθείσα περιοχή σε 7 ημέρες στην περιοχή του προσώπου και σε 14 ημέρες στον κορμό.

 

Κίνδυνοι και πληροφορίες για την ασφάλεια:

Οι επιπλοκές είναι σχετικά σπάνιες. Μετεγχειρητική αιμορραγία (δημιουργία αιματώματος) και φλεγμονή είναι επιπλοκές που, αν και σπάνια, μπορούν να εμφανιστούν σε γενικό ποσοστό 1-2%, ενώ υπαρκτή είναι και η πιθανότητα ατελούς εκτομής του μορφώματος και ανάγκης για επανεπέμβαση. Ο κος Καρμίρης θα λύσει κάθε απορία σας σχετικά με την επέμβαση αλλά και την επικινδυνότητα του μορφώματος που έχετε.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Επικοινωνήστε με τον ιατρό.

Επικοινωνήστε με τον ιατρό

  Το όνομά σας (υποχρεωτικό)

  Το email σας (υποχρεωτικό)

  Θέμα (υποχρεωτικό)

  Κείμενο

  Εισάγετε τον κωδικό: captcha