Νικόλαος Ι. Καρμίρης - Πλαστικός Χειρουργός | Plastic Surgeon
Logo

Διεύθυνση – Address

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 124Α, Αθήνα, Αμπελόκηποι, 11526 – 124A Vasilissis Sofias Ave, Athens, Greece

Τηλέφωνα Επικοινωνίας – Phone Numbers

+30 210 63 999 44

+30 6977 202 788

Email

info@nkarmiris.gr

Διεύθυνση – Address

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 124Α, Αθήνα, Αμπελόκηποι, 11526 – 124A Vasilissis Sofias Ave, Athens, Greece

Τηλέφωνα Επικοινωνίας – Phone Numbers

+30 210 63 999 44

+30 6977 202 788

Email

info@nkarmiris.gr

Τι είναι η λιποαναρρόφηση γλουτών – μηρών;

Η λιποαναρρόφηση αποτελεί μια αποτελεσματική μέθοδο για τη μείωση του λιπώδους ιστού σε μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματος, μέσω της οποίας επιτυγχάνεται τοπικό αδυνάτισμα ή αισθητική αναδόμηση.

Η λιποαναρρόφηση μηρών και γλουτών, πραγματοποιείται προκειμένου να μειωθούν ή να φύγουν τα «ψωμάκια» στην εσωτερική επιφάνεια των μηρών και στους γλουτούς και αποτελεί μια από τις συνηθέστερες επεμβάσεις.

 

Τι μπορεί να προσφέρει η λιποαναρρόφηση γλουτών – μηρών;

Η παχυσαρκία, συνδυαστικά με τη μεγάλη εναπόθεση λίπους στις περιοχές των γλουτών και των μηρών, η χαλάρωση του δέρματος, η μαζική απώλεια βάρους και η ηλικία, αποτελούν τους βασικούς παράγοντες που ευθύνονται για τη δημιουργία πτώσης των γλουτών και έντονης λιποδυστροφίας στην περιοχή των μηρών.

Μέσω της λιποαναρρόφησης, μπορούμε να επιτύχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα όσον αφορά στις αναλογίες, επαναφέροντας την αρμονία και τη συμμετρία του σώματος και παράλληλα δίνοντας νέο σχήμα στους γλουτούς, το οποίο καταλήγει με ομαλό τρόπο μέχρι την περιοχή των μηρών.

 

Ποιοι είναι κατάλληλοι υποψήφιοι;

Oι κατάλληλοι υποψήφιοι για την επέμβαση της λιποαναρρόφησης είναι όσοι έχουν σταθεροποιήσει το βάρος τους, τουλάχιστον 6 μήνες στα επιθυμητά επίπεδα και η τοπική συσσώρευση λίπους εξακολουθεί να παραμένει.

Στην περίπτωση που ο ασθενής βρίσκεται σε φάση απώλειας βάρους, θα ήταν προτιμότερο να περιμένει, μέχρι να σταθεροποιηθεί το βάρος του στα επιθυμητά επίπεδα, καθώς διαφορετικά, υπάρχει ο κίνδυνος να προβεί σε μια λιποαναρρόφηση, την οποία δε χρειάζεται.

Τέλος, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η καλή ελαστικότητα του δέρματος, αποτελεί έναν ακόμη καθοριστικό παράγοντα.

 

Τι συμβαίνει κατά την επίσκεψη στο ιατρείο;

Κατά την επίσκεψη στο ιατρείο, ο ιατρός θα καταγράψει λεπτομερώς το ιστορικό σας, προκειμένου να διαπιστώσει αν λαμβάνετε κάποια συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή, αν έχετε υποβληθεί σε άλλες χειρουργικές επεμβάσεις κατά το παρελθόν ή αν πάσχετε από κάποια συγκεκριμένη ασθένεια, που μπορεί να εμποδίσει την επέμβαση.

Στη συνέχεια θα συζητήσετε μαζί του σχετικά με το ποια είναι τα ακριβή σημεία πάνω στο σώμα σας, τα οποία θεωρείτε προβληματικά, ποιες είναι οι προσδοκίες σας από την επέμβαση, ποια αποτελέσματα θα θεωρούσατε ικανοποιητικά, την επιλογή της τεχνικής που θα εφαρμοστεί και φυσικά, το κόστος της επέμβασης.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Επικοινωνήστε με τον ιατρό.

Τι συμβαίνει πριν την επέμβαση;

Πριν προχωρήσετε στη λιποαναρρόφηση, θα προηγηθεί ο λεγόμενος προεγχειρητικός έλεγχος, ο οποίος περιλαμβάνει τις ακόλουθες ιατρικές εξετάσεις:

 • Γενική εξέταση αίματος
 • Γενική εξέταση ούρων
 • Ουρία
 • Κρεατινίνη
 • Σάκχαρο
 • Ακτινογραφία θώρακος
 • Ηλεκτροκαρδιογράφημα

Αξίζει να αναφερθεί πως σε ορισμένες περιπτώσεις, ο ιατρός μπορεί να ζητήσει να γίνουν επιπλέον ορμονολογικές εξετάσεις, για περαιτέρω διερεύνηση.

 

Η διαδικασία

Η λιποαναρρόφηση μηρών και γλουτών μπορεί να πραγματοποιηθεί με τοπική ή με γενική αναισθησία. Αφού γίνει πρώτα η απαραίτητη προεργασία της περιοχής, με την εισαγωγή ενός ειδικού υγρού, το οποίο ελαχιστοποιεί τον πόνο και την αιμορραγία, εισάγεται ένας ειδικός καθετήρας, ο οποίος αναρροφά και βγάζει το περιττό λίπος της περιοχής και αυτό με τη σειρά του, είτε κόβεται με τις συνεχείς κινήσεις του καθετήρα, είτε κόβεται από υπέρηχους ή laser.

Το πόσο εκτεταμένη θα είναι η επέμβαση, καθορίζει προεγχειρητικά ο ιατρός, λαμβάνοντας υπόψη πως θα προκύψει το πιο καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Η διάρκεια της επέμβασης, εξαρτάται από την ποσότητα του λίπους που πρέπει να αφαιρεθεί.

 

Μετά την επέμβαση

Μετά την επέμβαση, ο ασθενής θα πρέπει να φορά έναν ειδικό ελαστικό επίδεσμο για διάστημα 3-4 εβδομάδων, ενώ ο μετεγχειρητικός πόνος είναι υποφερτός και αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με απλά παυσίπονα.

Η κινητοποίηση μπορεί να ξεκινήσει αμέσως μετά την πλήρη ανάνηψη από την αναισθησία, και να συνεχιστεί και στο σπίτι. Η περιοχή της επέμβασης θα είναι πρησμένη για λίγες ημέρες ως μερικές εβδομάδες και μπορεί να υπάρχουν αιματώματα.

Το τελικό και οριστικό αποτέλεσμα θα είναι εμφανές μετά από μερικές εβδομάδες ή μήνες και η επιστροφή στην εργασία γίνεται συνήθως μετά από 3-4 ημέρες, αλλά σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση θα κριθεί από τον ιατρό.

 

Πιθανές επιπλοκές

Γενικά θα λέγαμε πως η επέμβαση είναι αρκετά ασφαλής και οι επιπλοκές κατά τη διάρκεια ή μετά τη λιποαναρρόφηση, είναι σπάνιες. Στην περίπτωση που υπάρξουν επιπλοκές, αυτές περιλαμβάνουν:

 • Τη δημιουργία αιματώματος
 • Θρόμβωση
 • Φλεγμονή
 • Εμφάνιση αλλεργικής αντίδρασης
 • Δύσμορφες ουλές
 • Παροδική αίσθηση μουδιάσματος

Με ποιες άλλες επεμβάσεις μπορεί να συνδυαστεί;

Η λιποαναρρόφηση μηρών και γλουτών, μπορεί να συνδυαστεί επιτυχώς με ένα πλήθος επεμβάσεων, με στόχο την ανόρθωση και αφαίρεση περιττού λίπους και χαλαρού δέρματος.

Έτσι μπορεί να πραγματοποιηθεί συνδυαστικά ανόρθωση στήθους με ή χωρίς αύξησηλιποαναρρόφηση κοιλιάς και πλαγίων τοιχωμάτωνlift μηρών ή γλουτών, καθώς και λιποαναρρόφηση σώματος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λιποαναρρόφηση μηρών και γλουτών, κλείστε σήμερα το ραντεβού σας με τον Πλαστικό Χειρουργό, Νικόλαο Καρμίρη.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Επικοινωνήστε με τον ιατρό.

Επικοινωνήστε με τον ιατρό

  Το όνομά σας (υποχρεωτικό)

  Το email σας (υποχρεωτικό)

  Θέμα (υποχρεωτικό)

  Κείμενο

  Εισάγετε τον κωδικό: captcha