Λιποαναρρόφηση Κοιλιάς Με Άρτιο & Φυσικό Αποτέλεσμα

Τι είναι η λιποαναρρόφηση κοιλιάς;

Η λιποαναρρόφηση κοιλιάς αποτελεί μια αισθητική επέμβαση, η οποία απομακρύνει το περιττό και επίμονο λίπος, από το οποίο δεν μπορεί να απαλλαγεί  ο ασθενής μέσω της διατροφής και της άσκησης.

Η συγκεκριμένη λιποαναρρόφηση,  πραγματοποιείται στην περιοχή της κοιλιάς, προκειμένου να βελτιωθεί το σχήμα της, να αφαιρεθεί το τοπικό πάχος και λίπος και να σμιλευτεί ένα άρτιο αισθητικά και φυσικό αποτέλεσμα.

Ποιοι είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για τη λιποαναρρόφηση κοιλιάς;

Η λιποαναρρόφηση κοιλιάς αποτελεί μια χειρουργική επέμβαση και συνοδεύεται από κινδύνους. Επομένως, πρέπει να είστε σε καλή υγεία πριν προβείτε σε αυτή.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει τουλάχιστον:

 • Να είστε εντός του 30% του ιδανικού σας βάρους
 • Να έχετε σταθερό, ελαστικό δέρμα
 • Να μην καπνίζετε
 • Να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες ως προς το αποτέλεσμα

Συνήθως οι ιατροί δεν συνιστούν τη διαδικασία εάν έχετε προβλήματα υγείας με τη ροή του αίματος ή στην περίπτωση που αντιμετωπίζετε καρδιακές παθήσεις, διαβήτη ή ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα.

Λιποαναρρόφηση κοιλιάς στους άνδρες

 

Η κοιλιά “φιλοξενεί” τη μεγαλύτερη λιπαποθήκη στο ανδρικό σώμα, γι’ αυτό και δεν είναι λίγοι οι άνδρες που πλέον προσφεύγουν στη λιποαναρρόφηση. Η επιλογή της συγκεκριμένης επέμβασης δεν έχει μόνο αισθητική σημασία, η οποία δεν είναι καθόλου αμελητέα, αλλά μπορεί να γίνει και για λόγους υγείας. Στις φωτογραφίες μπορείτε να διαπιστώσετε τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης με τις πλέον σύγχρονες και ασφαλείς τεχνικές.

Ποιες είναι οι μέθοδοι λιποαναρρόφησης κοιλιάς;

 

Χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας και την εξέλιξη της ιατρικής, σήμερα υπάρχουν διαφορετικές τεχνικές λιποαναρρόφησης. Αλλά ο κοινός παρονομαστής όλων τους, είναι η χρήση ενός λεπτού σωλήνα, που ονομάζεται «ατραυματική κάνουλα».

Αυτός ο σωλήνας, είναι συνδεδεμένος με ένα ειδικό μηχάνημα, το οποίο είναι διαμορφωμένο για την αναρρόφηση του λίπους από το σώμα σας.

Ας δούμε όμως τις 4 πιο δημοφιλείς μεθόδους λιποαναρρόφησης κοιλιάς:

 • Η συσσωματωμένη λιποαναρρόφηση, αποτελεί την πιο κοινή τεχνική. Ο Πλαστικός χειρουργός εγχέει ένα αποστειρωμένο διάλυμα στην περιοχή όπου πρόκειται να αφαιρεθεί το λίπος. Αποτελείται από αλατόνερο, το οποίο εμπλουτίζεται μαζί με λιδοκαΐνη και επινεφρίνη. Αυτό το διάλυμα διευκολύνει την αναρρόφηση του λίπους με λιγότερη απώλεια αίματος και ελαχιστοποίηση του πόνου.
 • Η υποβοηθούμενη λιποαναρρόφηση με υπερηχογράφημα ή UAL, χρησιμοποιεί ενέργεια ηχητικών κυμάτων κάτω από το δέρμα σας, προκειμένου να «σπάσει» τα κυτταρικά τοιχώματα του λίπους. Αυτή η μέθοδος υγροποιεί το λίπος, έτσι ώστε να μπορεί να αναρροφηθεί στη συνέχεια.
 • Η λιποαναρρόφηση με λέιζερ ή αλλιώς το SmartLipo, χρησιμοποιεί ένα λέιζερ, το οποίο παράγει μια στοχευμένη δέσμη ενέργειας για την υγροποίηση του λίπους.
 • Η λιποαναρρόφηση VASER, , όπου ουσιαστικά αφαιρείται ο περιττός  λιπώδης ιστός από συγκεκριμένες περιοχές του σώματος και στη συνέχεια αναδιαμορφώνονται και βελτιώνονται τόσο οι καμπύλες, όσο και οι φυσικές αναλογίες του σώματος. Αποτελεί μια πρωτοποριακή μορφή λιποαναρρόφησης, η οποία αντιμετωπίζει τη συσσώρευση περιττού τοπικού πάχους, με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια, συγκριτικά με την κλασσική λιποαναρρόφηση.

Τι πρέπει να γνωρίζει ο ασθενής πριν την επέμβαση;

 

Το πρώτο βήμα είναι να συμβουλευτείτε τον χειρουργό σας. Συζητήστε μαζί του για τους στόχους σας, τις διαθέσιμες επιλογές, τους κινδύνους, τα οφέλη και το κόστος. Κάντε όλες τις ερωτήσεις σας, ώστε να μπορείτε να προβείτε σε μια ενημερωμένη απόφαση.

Εάν αποφασίσετε να προχωρήσετε με τη λιποαναρρόφηση, ο χειρουργός θα σας δώσει αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τον τρόπο προετοιμασίας. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, περιορισμούς στη διατροφή και στην κατανάλωση αλκοόλ.

Ενημερώστε τον χειρουργό σας για τυχόν αλλεργίες που έχετε και για τυχόν φάρμακα που παίρνετε, συμπεριλαμβανομένων των μη συνταγογραφούμενων και φυτικών συμπληρωμάτων.

Τέλος ο ιατρός, θα σας προτείνει ενδεχομένως να διακόψετε τη λήψη ορισμένων φαρμάκων, όπως αντιπηκτικά αίματος και ορισμένα παυσίπονα, αρκετές εβδομάδες πριν από τη χειρουργική επέμβαση.

Τι μπορείτε να περιμένετε από τη λιποαναρρόφηση κοιλιάς;

Η λιποαναρρόφηση κοιλιάς μπορεί να πραγματοποιηθεί στο ιατρείο του χειρουργού σας ή σε χειρουργικό κέντρο. Βεβαιωθείτε ότι το μέρος όπου το κάνετε είναι διαπιστευμένο και είναι γνωστό για τα επαγγελματικά του πρότυπα, την ασφάλεια και τα καλά αποτελέσματα.

Με το πέρας της επέμβασης, θα επιστρέψετε στο σπίτι σας την ίδια κιόλας ημέρα. Βεβαιωθείτε ότι κάποιο οικείο πρόσωπο μπορεί να σας οδηγήσει με ασφάλεια στο σπίτι και έχετε υπόψιν σας, πως στην περίπτωση που αφαιρεθεί πολύ λίπος, θα πρέπει να κάνετε τη χειρουργική επέμβαση σε νοσοκομείο, όπου μπορεί να χρειαστεί να παραμείνετε για ένα βράδυ.

Πριν ξεκινήσει η λιποαναρρόφηση, ο ιατρός σας μπορεί να «μαρκάρει» τις περιοχές του σώματός σας που θα υποβληθούν σε θεραπεία. Μπορεί επίσης να τραβήξει φωτογραφίες για χρήση αργότερα, για συγκρίσεις πριν και μετά.

Στη συνέχεια θα σας χορηγηθεί γενική αναισθησία – που σημαίνει ότι δεν θα είστε ξύπνιοι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας – ή «μέθη», που σημαίνει ότι θα είστε ξύπνιοι μεν, αλλά δεν θα αισθανθείτε πόνο.

Πώς πραγματοποιείται η επέμβαση;

Όπως είπαμε και παραπάνω, η λιποαναρρόφηση κοιλιάς είναι μια ασφαλής και σχετικά απλή επέμβαση, η οποία πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία ή με τοπική αναισθησία και μέθη.

Με την λιποαναρρόφηση, ουσιαστικά αφαιρείται το λίπος που περισσεύει από την περιοχή της κοιλιάς, χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία, τα οποία είναι ατραυματικές κάνουλες.

Αυτές οι κάνουλες, αναρροφούν το λίπος με ιδιαίτερα προσεκτικό και ευγενή τρόπο, ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξει κάποιος τραυματισμός ή πόνος στο σώμα.

Τι γίνεται μετά την λιποαναρρόφηση κοιλιάς;

Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, μπορεί να μην χρειαστεί καν να διανυκτερεύσετε στο νοσοκομείο και να επιστρέψετε στο σπίτι σας την ίδια κιόλας ημέρα. Αυτό φυσικά θα εξαρτηθεί ανάλογα με τον τύπο της χειρουργικής επέμβασης που είχατε.

Ο χειρουργός μπορεί να σας ζητήσει να φοράτε μια ειδική ελαστική ζώνη συμπίεσης για 1 έως 2 μήνες μετά τη χειρουργική επέμβαση, για τον έλεγχο και τον περιορισμό του οιδήματος.

Πιθανότατα θα πρέπει επίσης να πάρετε κάποια αντιβιοτικά για να αποτρέψετε τη μόλυνση. Οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά μέσα σε λίγες μέρες και να επιστρέψουν στις κανονικές δραστηριότητες εντός 2 εβδομάδων.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Μιλήστε με τον ιατρό.

Θέλετε πληροφορίες;

 

Καλέστε

Ενδεχόμενες επιπλοκές και οδηγίες ασφάλειας

 

Η λιποαναρρόφηση κοιλιάς, παρότι είναι μια καθ’ όλα ασφαλής διαδικασία, δεν παύει να αποτελεί μια χειρουργική επέμβαση, οπότε υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι.

Οι πιθανοί κίνδυνοι και επιπλοκές, που σχετίζονται άμεσα με την λιποαναρρόφηση και πρέπει να λάβετε υπόψιν, είναι οι εξής:

 • Αιμορραγία
 • Επιπλοκές από αναισθησία
 • Σοκ (συνήθως από την έλλειψη αρκετού υγρού κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης)
 • Συσσώρευση υγρών που σχηματίζονται κάτω από το δέρμα
 • Λοιμώξεις
 • Εμβολή λίπους (όταν μικροσκοπικά κομμάτια λίπους διαλύονται και εμποδίζουν τη ροή του αίματος)
 • Εγκαύματα από χειρουργικά εργαλεία
 • Μη σωστά κατανεμημένη αφαίρεση λίπους
 • Αντιδράσεις στη λιδοκαΐνη
 • Αλλαγή στην αίσθηση του δέρματος ή μούδιασμα
 • Βλάβη στα νεύρα, τα αιμοφόρα αγγεία, τους μύες, τους πνεύμονες και τα κοιλιακά όργανα
 • Σχηματισμός ενός θρόμβου στο αίμα

Τα αποτελέσματα από τη λιποαναρρόφηση κοιλιάς είναι μόνιμα;

 

Τα λιπώδη κύτταρα αφαιρούνται μόνιμα κατά τη διάρκεια της λιποαναρρόφησης. Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο με την εκ νέου αύξηση του σωματικού σας βάρους, να συσσωρευτούν νέα λιποκύτταρα, τα οποία συνήθως πηγαίνουν σε διαφορετικές περιοχές του σώματός σας.

Για να διατηρήσετε το νέο σας σχήμα μετά τη χειρουργική επέμβαση, ακολουθήστε μια διατροφή που περιλαμβάνει:

 • Πολλές άπαχες πρωτεΐνες
 • Φρούτα και λαχανικά
 • Δημητριακά ολικής αλέσεως
 • Γαλακτοκομικά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά
 • Τακτική άσκηση, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ιατρού σας

Ποιο είναι το κόστος της λιποαναρρόφησης στην κοιλιά;

 

Κάθε περίπτωση ασθενή, που πρόκειται να υποβληθεί σε λιποαναρρόφηση κοιλιάς, είναι μεμονωμένη. Κατ’ επέκταση, το κόστος της επέμβασης διαμορφώνεται κάθε φορά ανάλογα, κυρίως, με τον εκάστοτε ασθενή. Η συνολική τιμή, πέρα από τις χειρουργικές ανάγκες κάθε ενός από τους ασθενείς, θα είναι αποτέλεσμα της αμοιβής του χειρουργού και της χειρουργικής του ομάδας ή άλλων επιπλέον παραγόντων, που δεν μπορούν να προκαθοριστούν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λιποαναρρόφηση κοιλιάς, τα αποτελέσματα που μπορείτε να περιμένετε και το συνολικό κόστος της επέμβασης, επικοινωνήστε σήμερα με τον Πλαστικό Χειρουργό, Νικόλαο Καρμίρη.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Μιλήστε με τον ιατρό.

Δείτε Αποτελέσματα Εδώ
Μαρτυρίες Ασθενών