ογκοπλαστική μαστού

Ογκοπλαστική Μαστού

Τί είναι η Ογκοπλαστική Χειρουργική:

Η Ογκοπλαστική χειρουργική συνδυάζει τη χειρουργική ογκολογία του μαστού με τις πιο σύγχρονες τεχνικές της Πλαστικής Χειρουργικής για αποκατάσταση του στήθους. Όταν απαιτείται μία μεγάλη εκτομή όγκου από το μαστό (lumpectomy) που θα αφήσει παραμόρφωση, το στήθος που μένει μορφοποιείται και αναπλάθεται προκειμένου να αποκτήσει ένα φυσικό σχήμα και όψη.

Πολλές φορές, ο άλλος μαστός μπορεί να τροποποιηθεί (μείωση ή ανόρθωση) στον ίδιο χρόνο για την επίτευξη συμμετρίας. Αυτή είναι μια καλή επιλογή για ασθενείς που είναι υποψήφιοι για θεραπεία ογκεκτομής με διατήρηση του μαστού και ταυτόχρονα είναι υποψήφιες μειωτικής ή ανόρθωσης στήθους.

Ποιοι ασθενείς είναι κατάλληλοι για Ογκοπλαστική χειρουργική επέμβαση;

Η ογκοπλαστική χειρουργική, εφαρμόζεται κατά κύριο λόγο σε ασθενείς που θα υποβληθούν σε τοπική εκτομή του όγκου (lumpectomy) ή σε μία τεταρτεκτομή (quadrantectomy). Σε αυτούς τους ασθενείς, ο μαστός που θα μείνει μετά την αφαίρεση του όγκου, τροποποιείται και αναπλάθεται για τη δημιουργία ενός κατά το δυνατόν φυσιολογικού μαστού. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι μέθοδοι που εφαρμόζονται, ομοιάζουν με αυτές της μειωτικής μαστού, ακολουθώντας πάντα τους κανόνες της πλήρους ογκολογικής θεραπείας.

Ασθενείς με πολυεστιακή νόσο ή ασθενείς που απαιτούν ολική μαστεκτομή για αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, ΔΕΝ είναι υποψήφιοι ογκοπλαστικής χειρουργικής. Αυτοί οι ασθενείς, μπορούν να αντιμετωπιστούν εξίσου αποτελεσματικά με άλλες μεθόδους.

Ο κος Καρμίρης θα σας εξηγήσει αναλυτικά την όλη διαδικασία και θα συζητήσει μαζί σας την κατάλληλη τεχνική ανάλογα με την περίπτωσή σας για ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Μιλήστε με τον ιατρό.

Θέλετε πληροφορίες;

 

Καλέστε

Ποια είναι τα οφέλη από την Ογκοπλαστική χειρουργική επέμβαση στον ίδιο χρόνο με την ογκεκτομή;

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα για να υποβληθεί μία ασθενής σε ογκπλαστική αποκατάσταση του μαστού της στον ίδιο χρόνο με την αφαίρεση του όγκου:

  • Υποβάλλεται σε μία ΜΟΝΟ χειρουργική επέμβαση
  • Η χειρουργική επέμβαση ολοκληρώνεται πριν από μία πιθανή συμπληρωματική ακτινοβολία. Έτσι, αποφεύγονται κίνδυνοι προβληματικής επούλωσης που μπορεί να έχει μία ακτινοβολημένη περιοχή.
  • Συμμετρικοί μαστοί μετά από ογκεκτομή
  • Σε περίπτωση μεγάλων μαστών, ανακούφιση από συμπτώματα όπως πόνοι αυχένα, σε ένα χειρουργείο.

.