Αποκατάσταση Θηλής

Τί είναι η Αποκατάσταση Θηλής:

Πρόκειται για το τελικό στάδιο αποκατάστασης του μαστού μετά από μαστεκτομή. Σε γενικές γραμμές, συνιστάται να γίνει μετά από μία περίοδο τουλάχιστον 3 μηνών από την αποκατάσταση του μαστού, προκειμένου το στήθος να έχει πάρει την τελική του μορφή και η θηλή να τοποθετηθεί στην ιδανική θέση.

Στη συνέχεια, η ασθενής μπορεί να υποβληθεί σε τατουάζ στη γύρω περιοχή για τη δημιουργία θηλαίας άλω (σκουρόχρωμη περιοχή γύρω από τη θηλή). Αυτό μπορεί να γίνει περίπου 2-3 μήνες μετά την αποκατάσταση της θηλής.

Προεγχειρητικά:

Προεγχειρητικά, δε χρειάζονται ειδικές εξετάσεις εκτός κι αν έχετε προβλήματα με την πήξη του αίματός σας. Ασφαλώς, θα βοηθήσει να σταματήσετε το κάπνισμα προεγχειρητικά και άμεσα μετεγχειρητικά μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων αιμάτωσης της νέας θηλής. Επίσης, θα πρέπει να αποφύγετε τη λήψη ασπιρίνης και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων, δεδομένου ότι αυξάνουν τον κίνδυνο αιμορραγίας.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Μιλήστε με τον ιατρό.

Θέλετε πληροφορίες;

 

Καλέστε

Επέμβαση:

Η επέμβαση αποκατάστασης της θηλής εκτελείται υπό τοπική αναισθησία σε περιβάλλον εξωτερικού ιατρείου. Δημιουργείται ένας μικρός κρημνός από το δέρμα του μαστού, ο οποίος διαμορφώνεται κατά τρόπο ώστε, να δημιουργηθεί μία νέα θηλή. Η διάρκεια της επέμβασης, είναι περίπου 30-45 λεπτά. Σε μελλοντικό χρόνο (2-3 μήνες μετά την αποκατάσταση της θηλής), γίνεται τατουάζ στην περιοχή της θηλαίας άλω (περιοχή γύρω από τη θηλή).

Μετεγχειρητικά:

Η ασθενής μπορεί με το τέλος της επέμβασης να επιστρέψει στο σπίτι της με ένα μικρό επίθεμα στη νέα θηλή που θα το έχει για περίπου 2 εβδομάδες προκειμένου να μην πιέζεται η θηλή. Τα εξωτερικά ράμματα, αφαιρούνται σε 10-14 ημέρες.

Κίνδυνοι και πληροφορίες για την ασφάλεια:

Οι επιπλοκές είναι σχετικά σπάνιες. Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι να παρουσιαστεί νέκρωση του κρημνού, επιπλοκή που παρουσιάζεται κατά κύριο λόγο σε καπνιστές.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Μιλήστε με τον ιατρό.

Θέλετε πληροφορίες;

 

Καλέστε