Τι είναι και πώς δρα η αυτόλογη μεσοθεραπεία;

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία, είναι μία πρωτοποριακή και αποτελεσματική μέθοδος ανάπλασης και λάμψης του προσώπου.

Η συγκεκριμένη θεραπεία χρησιμοποιεί και εκμεταλλεύεται τις ιδιότητες του αίματός μας, αξιοποιώντας τους αυξητικούς παράγοντες (όπως είναι οι PDGF,VEGF, TGF-b και EGF).

Η απελευθέρωση των αυξητικών αυτών παραγόντων, αλλά και των υπολοίπων συστατικών των αιμοπεταλίων, επιταχύνεται από τον εμπλουτισμό του πλάσματος με ουσίες όπως είναι το χλωριούχο ασβέστιο και νουκλεοτίδια.  Έτσι, σε συνδυασμό με την κολλαγονογένεση, επιτυγχάνεται η αναγέννηση του δέρματος με φυσικά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Πού εφαρμόζεται η αυτόλογη μεσοθεραπεία;

Οι κυριότερες εφαρμογές της Αυτόλογης Μεσοθεραπείας αφορούν:

 • Βαθιά ενυδάτωση και επιδερμική σύσφιξη
 • Εξομάλυνση των ρυτίδων (πρόσωπο, λαιμός, στήθος)
 • Λαμπερή υγιής όψη και αναγέννηση του δέρματος
 • Μείωση πόρων και βελτίωση από τα σημάδια ακμής
 • Βελτίωση μαύρων κύκλων και ρυτίδων ματιών
 • Αντιμετώπιση των ραγάδων – είτε ως μονοθεραπεία, είτε σε συνδυασμό με CO2 Fractional Laser
 • Μείωση μετεγχειρητικών ουλών και τραυμάτων

Γενικά, ο συνδυασμός της Αυτόλογης Μεσοθεραπείας, με θεραπεία CO2 Fractional Laser, έχει σαφή ένδειξη και δίνει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, πολλαπλασιάζοντας τον ρυθμό αναγέννησης της επιδερμίδας, μέσω της κολλαγονογένεσης.

Ποια είναι τα κυριότερα πλεονεκτήματα της μεθόδου;

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα της Αυτόλογης Μεσοθεραπείας είναι:

 • Χρησιμοποιεί τα συστατικά του ίδιου του ασθενούς και άρα ο τρόπος δράσης της είναι φυσικός
 • Ασφαλής και εύκολη εφαρμογή . Εφόσον το πλάσμα λαμβάνεται από τον ίδιο τον ασθενή, η πιθανότητα να παρουσιαστεί αλλεργία ουσιαστικά δεν υπάρχει
 • Η μεγάλη διάρκεια των αποτελεσμάτων
 • Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και ταυτόχρονα αναζωογονεί την επιδερμίδα
 • Αναδομεί τις ρυτίδες με φυσικό τρόπο, βοηθώντας στην εξαφάνισή τους

Πώς γίνεται η αυτόλογη μεσοθεραπεία;

Αρχικά χρειάζεται λήψη αίματος (5-15ml) από τον ασθενή. Στη συνέχεια, πραγματοποιείται φυγοκέντρηση του αίματος για να απομονωθεί το πλάσμα, που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια, από τα υπόλοιπα συστατικά του αίματος.

Μετά το διαχωρισμό, το πλάσμα ενεργοποιείται με τη προσθήκη διαλύματος νουκλεοτιδίων (DNA Activator) και ιόντων ασβεστίου (Ca++). Το πολυδύναμο μείγμα πλάσματος που προκύπτει, εγχέεται ακριβώς όπως γίνεται με τη μέθοδο της ετερόλογης Μεσοθεραπείας.

Πιο συγκεκριμένα:

 

Ενέσιμη Αυτόλογη Μεσοθεραπεία (needling)

 

Η ενέσιμη αυτόλογη μεσοθεραπεία δρα μέσω μιας πολύ λεπτής βελόνας (30G), προκειμένου να επιτευχθεί το θεραπευτικό αποτέλεσμα που θέλουμε. Το διάλυμα εγχέεται ακριβώς στον υποδόριο ιστό, προκειμένου να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 

Μη Ενέσιμη Αυτόλογη Μεσοθεραπεία (Pen)

 

Πρόκειται για μια σχετικά καινούρια μέθοδο, που μοιάζει με την ενέσιμη, αλλά καλύπτει όλο το πρόσωπο/τράχηλο/στήθος, έτσι ώστε το διάλυμα να εγχέεται ομοιόμορφα σε όλη την έκταση του δέρματος που εφαρμόζεται η θεραπεία.

Με την τεχνική αυτή, χρησιμοποιούμε ένα μηχάνημα σε μορφή στυλό, που έχει στην άκρη του 12 λεπτές  βελόνες. Αυτές διαπερνούν το δέρμα έως 100 φορές το δευτερόλεπτο με ρυθμιζόμενη ταχύτητα και σε βάθος 0,25 έως 2.5 mm, ανάλογα με την περιοχή που θεραπεύουμε.

Με τον τρόπο αυτό, ελαχιστοποιείται η βλάβη του δέρματος, ο πόνος και ο χρόνος αποκατάστασης, ενώ οι πιθανότητες δημιουργίας μελανιάς (bruising) ελαχιστοποιούνται.

Ταυτόχρονα, ενεργοποιούμε την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης σε όλη την επιφάνεια εφαρμογής και σε συνδυασμό με το μείγμα πλάσματος που χρησιμοποιούμε, πετυχαίνουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Μιλήστε με τον ιατρό.

Θέλετε πληροφορίες;

 

Καλέστε

Είναι καλύτερη η αυτόλογη μεσοθεραπεία ή η απλή;

Καταρχάς αξίζει να αναφερθεί πως η διαφορά ανάμεσα σε αυτόλογη μεσοθεραπεία και απλή μεσοθεραπεία είναι η εξής. Η αυτόλογη μεσοθεραπεία ή περιλαμβάνει πολλαπλές ενέσεις πλάσματος, πλούσιου σε αιμοπετάλια, ενώ στην απλή μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται ένα ειδικό διάλυμα αμινοξέων, μετάλλων και βιταμινών.

Επιπλέον, υπάρχει η μεσοθεραπεία προσώπου με υαλουρονικό οξύ, η οποία είναι πιο ενισχυμένη από την απλή και εκτός από τις βιταμίνες και αμινοξέα, περιέχει και υαλουρονικό οξύ.

Κάθε συνεδρία αυτόλογης μεσοθεραπείας διαρκεί περίπου μισή ώρα και μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στην καθημερινότητά σας.

Τι πρέπει να αποφεύγω μετά την αυτόλογη μεσοθεραπεία;

Μετά τη θεραπεία, δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι περιορισμοί. Μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις δραστηριότητές σας, πόνοι δεν αναμένεται να υπάρχουν ενώ μικρά σημαδάκια και ερυθρότητα θα υποχωρήσουν στις επόμενες ώρες. Πιθανές μικρές μελανιές θα υποχωρήσουν μετά από 2-3 ημέρες. Ενυδάτωση του προσώπου σας και αποφυγή αυξημένης θερμότητας θα επιταχύνει τη διαδικασία ανάρρωσης.

Ποιο είναι το ενδεικνυόμενο διάστημα ανάρρωσης μετά την αυτόλογη μεσοθεραπεία;

Επειδή οι ενέσεις αυτόλογης μεσοθεραπείας γίνονται από το αίμα του ίδιου του σώματός σας, οι παρενέργειες που σχετίζονται με τη διαδικασία τείνουν να είναι ελάχιστες. Υπάρχει συνήθως μια περίοδος ανάρρωσης, περίπου 1-2 ημερών, μετά την οποία όλα τα σημάδια θα έχουν υποχωρήσει. Ωστόσο, δεν απαιτείται αποχή από τις δραστηριότητές σας.

Μπορεί να επαναληφθεί η θεραπεία;

Όσον αφορά στην αυτόλογη μεσοθεραπεία, ορισμένοι άνθρωποι είναι πιθανό να επιτύχουν πολύ καλά αποτελέσματα ακόμη και από την πρώτη θεραπεία. Άλλοι μπορεί να απαιτούν περισσότερες θεραπείες για τα ίδια αποτελέσματα και αυτό εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες όπως είναι η ηλικία αλλά και το πόσο ενυδατωμένο είναι το πρόσωπο. Συνήθως, προτείνεται μία σειρά τριών θεραπειών για βέλτιστα αποτελέσματα.

Επιπλέον, ορισμένοι γιατροί μπορεί να συστήσουν μια συνδυαστική θεραπεία, προκειμένου να επιτευχθούν τα βέλτιστα δυνατά αποτελέσματα.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Με εξαίρεση το ελαφρύ πρήξιμο (το οποίο θα εξαφανιστεί λίγες ώρες μετά τη διαδικασία), δεν υπάρχουν παρενέργειες. Η αυτόλογη μεσοθεραπεία χρησιμοποιεί φυσιολογικούς παράγοντες του σώματός σας όπως είναι το πλάσμα, που είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη, προκειμένου να θεραπευτούν αποτελεσματικά τα προβλήματα της γήρανσης.

Επομένως, θα λέγαμε πως πρόκειται για μια απόλυτα ασφαλή διαδικασία όταν γίνεται από εξειδικευμένο Πλαστικό Χειρουργό.

Πόσες θεραπείες αυτόλογης μεσοθεραπείας είναι απαραίτητες και ποια είναι τα αποτελέσματα;

Μέσω της αυτόλογης μεσοθεραπείας, θα παρατηρήσετε βελτίωση στον τόνο και στην υφή του δέρματος εντός τριών εβδομάδων. Συνίσταται να λαμβάνετε τρεις θεραπείες αυτόλογης μεσοθεραπείας που εκτελούνται σε απόσταση τεσσάρων περίπου εβδομάδων, προκειμένου να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σας προτείνουμε επίσης, μια εξάμηνη θεραπεία παρακολούθησης, προκειμένου να  διατηρηθεί η νεανικότητα του δέρματος.

Ενημερωθείτε εκτενώς για την αυτόλογη μεσοθεραπεία, τα αποτελέσματά της και το κόστος της, κλείνοντας σήμερα το ραντεβού σας με τον Πλαστικό Χειρουργό, Νικόλαο Καρμίρη.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Μιλήστε με τον ιατρό.

Θέλετε πληροφορίες;

 

Καλέστε