Mommy Makeover

Η μητρότητα αποτελεί το καλύτερο δώρο για πολλές γυναίκες, αλλά η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός επιφέρουν αναπόφευκτα αλλαγές στο γυναικείο σώμα. Για κάποιες γυναίκες αυτό δεν αποτελεί “πρόβλημα”, ενώ για κάποιες άλλες είναι σημαντικό να επαναφέρουν το σώμα στην κατάσταση που βρισκόταν πριν την εγκυμοσύνη. Η σύγχρονη Πλαστική Χειρουργική έρχεται να δώσει τη λύση μέσα από το Mommy Makeover.

Τι είναι το Mommy Makeover;

Η έννοια του Mommy Makeover, βασίζεται σε ένα συνδυασμό επεμβάσεων Πλαστικής Χειρουργικής, με στόχο να αποκατασταθεί η γυναικεία σιλουέτα μετά από μία ή περισσότερες εγκυμοσύνες.

Συνδυάζοντας διάφορες επεμβάσεις, ανάλογα με την περίπτωση, δίνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε ένα χειρουργικό χρόνο, υπό μία γενική αναισθησία και αποφεύγοντας πολλαπλές περιόδους αποθεραπείας. Ο συνδυασμός αυτών των τριών αποτελεί βασικό πλεονέκτημα της συγκεκριμένης μεθόδου.

Μέσα από τις διαφορετικές επεμβάσεις, που περιλαμβάνει κάθε εξατομικευμένο πλάνο “Mommy Makeover”, επιτυγχάνεται μεταξύ άλλων:

 • επαναφορά της εικόνας του στήθους
 • μείωση των ραγάδων
 • απώλεια του περιττού λίπους
 • σύσφιξη της επιδερμίδας

Ποιες τεχνικές περιλαμβάνει το Mommy Makeover;

Οι αλλαγές που επιφέρει μια εγκυμοσύνη διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα και εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες. Είναι δεδομένο πως η μεγαλύτερη αλλαγή σχετίζεται με την περιοχή της κοιλιάς και του στήθους, γι’ αυτό η πλειονότητα των επεμβάσεων στοχεύει στις δύο αυτές περιοχές. Ωστόσο, εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι αλλαγές που βλέπουν οι γυναίκες στο σώμα τους με επεμβάσεις βραχιονοπλαστικής, ανόρθωσης μηρών ή και λιποαναρρόφησης, λόγω του ότι οι κατακρατήσεις από τις εγκυμοσύνες μπορούν να αυξήσουν συγκεκριμένες λιπαποθήκες.

 

Αυξητική ή ανόρθωση στήθους

Το στήθος είναι μία από τις περιοχές όπου σημειώνεται η μεγαλύτερη αλλαγή στο σώμα της γυναίκας. Η αυξητική στήθους και η ανόρθωση στήθους (μαστοπηξία) είναι οι συνηθέστερες επεμβάσεις, που συστήνονται μετά και το τέλος του θηλασμού, όπου μπορούν να φανούν επακριβώς οι μεταβολές που έχουν γίνει στο στήθος. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις απαιτείται ο συνδυασμός των ανωτέρω, αυξητική και ανόρθωση, ώστε το στήθος να ανακτήσει το σχήμα και τον όγκο που είχε, να πάψει να είναι πτωτικό και “άδειο” και να γίνει ξανά νεανικό, στητό και “γεμάτο”.

 

Κοιλιοπλαστική

Η περιοχή της κοιλιάς αναπόφευκτα ταλαιπωρείται, γι’ αυτό η κοιλιοπλαστική αποτελεί βασικό κομμάτι του Mommy Makeover. Το δέρμα στην κοιλιά έχει διαταθεί και χαλαρώσει, ενώ είναι πιθανό μετά την κύηση να συνυπάρχει ως αποτέλεσμα αυτής, διάσταση της λευκής γραμμής. Η κοιλιοπλαστική αποκαθιστά τη χαλάρωση του δέρματος, αφαιρώντας το περιττό δέρμα και αποβάλλοντας το λίπος που έχει συσσωρευτεί, με παράλληλη αφαίρεση των ραγάδων κάτω από τον ομφαλό. Ταυτόχρονα, ισχυροποιείται το κοιλιακό τοίχωμα με σύσφιξη της θήκης των ορθών κοιλιακών μυών, εφόσον αυτό απαιτείται.

 

Λιποαναρρόφηση

Σε πολλές περιπτώσεις, και ενώ έχουν χαθεί τα κιλά από την εγκυμοσύνη, παρατηρείται διαφοροποίηση του γυναικείου σωματότυπου λόγω της εναπόθεσης λίπους γύρω από την περιφέρεια αλλά και σε άλλα σημεία του σώματος. Η αποθήκευση και η κατανομή του λίπους κατά τους μήνες της κύησης, δικαιολογεί απόλυτα αυτό που συμβαίνει. Η λιποαναρρόφηση έρχεται να δώσει τη λύση, σμιλεύοντας τη σιλουέτα και κάνοντας τις αναλογίες αρμονικότερες. Η Vaser λιποαναρρόφηση και η PAL λιποαναρρόφηση είναι δύο σύγχρονες και άκρως εξελιγμένες τεχνικές, κατά τις οποίες χρησιμοποιούνται μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, απολύτως ασφαλή και με έγκριση από τον παγκόσμιο οργανισμό FDA.

 

Βραχιονοπλαστική

Η βραχιονοπλαστική στοχεύει στην ανάκτηση της σφριγηλότητας και της νεανικότητας στην περιοχή των βραχιόνων, η οποία βάλλεται από τη φυσιολογική αύξηση του βάρους από την εγκυμοσύνη και η οποία δύσκολα αποκαθίσταται μέσω της άσκησης. Κατά την επέμβαση της βραχιονοπλαστικής πραγματοποιείται αφαίρεση της περίσσειας δέρματος από τους βραχίονες, καθώς και από τη μασχάλη, εφόσον το πρόβλημα επεκτείνεται και στην περιοχή αυτή.

 

Ανόρθωση μηρών

Η χαλάρωση του δέρματος στους μηρούς δικαιολογείται από οποιαδήποτε αύξηση στο βάρος. Συνεπώς, δεν προκαλεί έκπληξη η εμφάνιση περιττού δέρματος και λίπους στην περιοχή των μηρών, έπειτα από μία ή περισσότερες εγκυμοσύνες. Η ανόρθωση μηρών, ως μέρος του Mommy Makeover, διενεργείται με σκοπό να αποκατασταθεί η εικόνα της συγκεκριμένης περιοχής, με την αφαίρεση της περίσσειας δέρματος και λίπους, την αναμόρφωση του κάτω μέρους του σώματος και της δημιουργίας πιο λείου δέρματος και νεανικότερου περιγράμματος μηρών.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Μιλήστε με τον ιατρό.

Θέλετε πληροφορίες;

 

Καλέστε

Ποιες είναι οι υποψήφιες για Mommy Makeover;

Υποψήφιες για το Mommy Makeover είναι οι γυναίκες που, μετά από εγκυμοσύνη/-ες, παρουσιάζουν:

 • πτωτικούς μαστούς, που έχουν χάσει τον όγκο και τη συμμετρία τους και των οποίων το σχήμα έχει αλλάξει
 • υπερμεγέθη θηλαία άλω
 • καθοδικές θηλές
 • χαλάρωση του δέρματος
 • κοιλιά που έχει “κρεμάσει”
 • κοιλιακούς μυς που έχουν αποδυναμωθεί
 • τοπικό λίπος στην περιοχή της κοιλιάς, των μηρών ή και των πλαϊνών της μέσης
 • ραγάδες στον κάτω πόλο του στήθους
 • ραγάδες στο κατώτερο τμήμα της κοιλιάς

Είναι κύριας σημασίας οι υποψήφιες ασθενείς να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες ως προς το αποτέλεσμα. Επιπλέον, είναι σημαντικό να μην υπάρχουν προβλήματα υγείας που δεν θα επέτρεπαν στην ασθενή να υποβληθεί στην επέμβαση ή θα επηρέαζαν την ανάρρωση ή το αποτέλεσμα. Περισσότερα ως προς αυτό θα σας εξηγήσει ο κος Καρμίρης.

 

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για ένα Mommy Makeover;

Το Mommy Makeover δε σχετίζεται με την ηλικία της υποψήφιας ασθενούς, ωστόσο, συστήνεται να έχει ολοκληρωθεί πρώτα η περίοδος της τεκνοποίησης, προκειμένου να εξασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι παρακάτω προϋποθέσεις ενισχύουν τις πιθανότητες να επιτευχθεί ο προσδοκώμενος στόχος. Η ασθενής, λοιπόν, θα πρέπει να:

 • έχει χάσει πρώτα τα κιλά της εγκυμοσύνης.
 • διατηρεί σταθερό το βάρος της, ιδανικά για 6 μήνες μετά τη γέννα.
 • μη θηλάζει για τουλάχιστον 3 μήνες, ώστε το στήθος να έχει σταθεροποιηθεί από κάθε άποψη, εφόσον επιθυμεί κάποια επέμβαση σε αυτό.

Η τήρηση των παραπάνω θα κάνει το σχεδιασμό του Mommy Makeover πιο ακριβή και στοχευμένο, ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη αποτελεσματικότητα.

 

Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές του Mommy Makeover;

Όπως γίνεται αντιληπτό, η έννοια του Mommy Makeover περιλαμβάνει περισσότερες από μία χειρουργικές επεμβάσεις σε έναν χειρουργικό χρόνο. Συνεπώς, οι επιπλοκές για τη συνδυαστική αυτή επέμβαση είναι κοινές με αυτές των επιμέρους επεμβάσεων που διενεργούνται.

Ο σωστά μελετημένος σχεδιασμός της επέμβασης, η τήρηση κάθε βήματος της προετοιμασίας, η ορθή εκτέλεση του προεγχειρητικού πλάνου και η μετεγχειρητική φροντίδα, εξασφαλίζουν την ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων πρόκλησης επιπλοκών.

Η εμπειρία και η εξειδίκευση του επικεφαλής Πλαστικού Χειρουργού και της χειρουργικής ομάδας του διασφαλίζουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με την ελάχιστη πιθανότητα εμφάνισης ανεπιθύμητων επιπλοκών. Ο Δρ. Καρμίρης θα σας ενημερώσει για τα προεγχειρητικά και μετεγχειρητικά βήματα, θα σας αναλύσει το εγχειρητικό πλάνο λύνοντάς σας όλες τις απορίες, και, τέλος, θα σας αναφέρει κάθε πιθανή επιπλοκή που πρέπει να γνωρίζετε.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Μιλήστε με τον ιατρό.

Θέλετε πληροφορίες;

 

Καλέστε

Πότε θα μπορέσω να επιστρέψω στην καθημερινότητά μου;

Η ανάρρωση από το Mommy Makeover είναι πολύ γρήγορη, επιτρέποντας στην ασθενή να επιστρέψει στην καθημερινή της ρουτίνα το ταχύτερο δυνατόν. Το διάστημα που χρειάζεται συνήθως από την επέμβαση μέχρι την επιστροφή σε δουλειά γραφείου είναι περίπου μία εβδομάδα και γύρω στις 20 ημέρες σε άλλες εργασίες και αθλητικές δραστηριότητες.

Ο Δρ. Καρμίρης θα σας μιλήσει διεξοδικά για τα μετεγχειρητικά βήματα, ανάλογα με τη δική σας περίπτωση και τις ανάγκες του οργανισμού σας.

 

Τι θα συμβεί αν κάνω το Mommy Makeover και μετά μείνω ξανά έγκυος;

Είναι σημαντικό να έχετε υπόψη πως ιατρικά δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος αν μείνετε έγκυος αφού κάνετε το Mommy Makeover, καθώς η θήκη των ορθών κοιλιακών μυών που έχει αποκατασταθεί θα προσαρμοστεί άνετα στις νέες αλλαγές. Όσον αφορά στο αισθητικό κομμάτι, είναι πιθανό να μη διατηρηθεί αναλλοίωτο το αποτέλεσμα.

Ωστόσο, με προσοχή και ελάχιστη δυνατή μεταβολή στα κιλά, το αποτέλεσμα του Mommy Makeover θα διατηρηθεί, στα πλαίσια, ασφαλώς, των αναμενόμενων αλλαγών στο σώμα σας λόγω της εγκυμοσύνης.

 

Ποια είναι η διαδικασία στο πρώτο ραντεβού με τον Πλαστικό Χειρουργό;

Στο πρώτο ραντεβού με τον Πλαστικό Χειρουργό θα συζητήσετε μαζί του για:

 • τους λόγους που σας φέρνουν στο ιατρείο του
 • το κομμάτι της εμφάνισής σας που επιθυμείτε να αλλάξετε

Στη συνέχεια, ο Δρ. Καρμίρης θα σας μιλήσει για:

 • τον ενδεικνυόμενο για εσάς συνδυασμό επεμβάσεων, καθώς κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή
 • τη διαδικασία και τις επιμέρους λεπτομέρειες, εξηγώντας σας ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε και λύνοντάς σας οποιαδήποτε απορία
 • τη χρήση της αναισθησίας
 • πιθανές επιπλοκές
 • το αποτέλεσμα που μπορείτε να περιμένετε άμεσα μετεγχειρητικά και σε βάθος χρόνου

Ο Πλαστικός Χειρουργός θα σας εξηγήσει λεπτομερώς τις χειρουργικές επιλογές που συστήνονται για εσάς, έχοντας πρώτα:

 • λάβει το πλήρες ιατρικό σας ιστορικό
 • μάθει τη συνολική κατάσταση της υγείας σας και συνήθειες που μπορεί να επηρεάζουν την επέμβαση, όπως το αν και πόσο καπνίζετε
 • διενεργήσει τις απαραίτητες εξετάσεις
 • λάβει χρήσιμες μετρήσεις
 • αξιολογήσει την ποιότητα του δέρματός σας

Ενημερωθείτε σήμερα για το κόστος και ό,τι σχετίζεται με την τεχνική του Mommy Makeover. Ο Δρ. Νικόλαος Καρμίρης σας περιμένει στο γραφείο του για να σας εξηγήσει τα πάντα γύρω από την ασφαλή και αποτελεσματική επέμβαση και να σας λύσει κάθε απορία ως προς τη διαδικασία, την προετοιμασία, τους πιθανούς κινδύνους, το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, τα βήματα μετά την επέμβαση και την τιμή.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Μιλήστε με τον ιατρό.

Θέλετε πληροφορίες;

 

Καλέστε

Δείτε Αποτελέσματα Εδώ
Μαρτυρίες Ασθενών