Χειρουργική Άκρας Χειρός

Οι παθήσεις του άνω άκρου γενικότερα και του χεριού ειδικότερα αποτελούν ένα τεράστιο κεφάλαιο της Ιατρικής και για την αντιμετώπισή τους απαιτείται υψηλή εξειδίκευση. Η Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική καλείται στις περισσότερες των περιπτώσεων να δώσει την ιδανική λύση σε καταστάσεις όπως ελλείμματα δέρματος αλλά και υποκείμενων ιστών (μύες, οστά κλπ). Τα ελλείμματα αυτά προέρχονται κυρίως από τραυματισμούς, εγκαύματα, εκτομές όγκων αλλά μπορούν να οφείλονται και σε συγγενή νοσήματα ή σε χρόνιες παθήσεις όπως ο σακχαρώδης διαβήτης. Άλλες παθολογικές καταστάσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ένας εξειδικευμένος Επανορθωτικός Χειρουργός, είναι χρόνιες παθήσεις όπως το Σύνδρομο του Καρπιαίου Σωλήνα, η Νόσος Dupuytren, η Νόσος του Σωλήνα του Guyon, ο εκτινασσόμενος δάκτυλος, παθήσεις των τενόντων και άλλες πολλές.

Ο κος Καρμίρης, εφαρμόζοντας συστήματα ολοκληρωμένης θεραπευτικής προσέγγισης με εξειδικευμένες εργαστηριακές μελέτες και εξετάσεις είναι σε θέση να σας συμβουλεύσει και να αντιμετωπίσει το πρόβλημά σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το χέρι αποτελεί πολύτιμο εργαλείο του ανθρώπινου οργανισμού και εκτελεί κινήσεις με απόλυτη ακρίβεια. Η αποκατάσταση της λειτουργικότητάς του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με την ίδια ακρίβεια αποτελεί σε κάθε περίπτωση πρωταρχικό μέλημα.

Κατά την επίσκεψη στο Ιατρείο:

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Ιατρείο, θα συζητήσετε:

  • Ποιό είναι ακριβώς το λειτουργικό σας πρόβλημα και ποιά είναι η ενδεικνευόμενη θεραπεία για εσάς.
  • Το ιατρικό ιστορικό σας, αν παίρνετε φάρμακα, βιταμίνες ή φυτικά συμπληρώματα, αλλεργίες και προηγούμενες επεμβάσεις που έχετε κάνει
  • Συνυπάρχουσες παθήσεις που σχετίζονται με πρόβλημά σας.
  • Αν και πόσο καπνίζετε.

 

Στη συνέχεια, ο κος Καρμίρης:

  • Θα αξιολογήσει τη γενική κατάσταση της υγείας σας και οποιοδήποτε παράγοντα κινδύνου
  • Θα τραβήξει προεγχειρητικές φωτογραφίες
  • Θα συζητήσετε τις πιθανές εγχειρητικές επιλογές ανάλογα με την περίπτωσή σας
  • Θα συζητήστε τα πιθανά αποτελέσματα της χειρουργικής επέμβασης και τυχόν κινδύνους ή δυνητικές επιπλοκές όπως περιγράφονται στη διεθνή βιβλιογραφία
  • Θα συζητήσετε για τη χρήση της αναισθησίας.

Προεγχειρητικά:

Ο προεγχειρητικός έλεγχος περιλαμβάνει κυρίως εξετάσεις αίματος, ακτινογραφία θώρακος, καρδιογράφημα αλλά και εξειδικευμένες εξετάσεις ανάλογα με την περίπτωση.

Επίσης, θα χρειαστεί να σταματήσετε το κάπνισμα προεγχειρητικά και άμεσα μετεγχειρητικά όπως και να αποφύγετε τη λήψη ασπιρίνης και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων, δεδομένου ότι αυξάνουν τον κίνδυνο αιμορραγίας.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Μιλήστε με τον ιατρό.

Θέλετε πληροφορίες;

 

Καλέστε

Η Επέμβαση:

Το είδος της πάθησης είναι αυτό που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το είδος της χειρουργικής επέμβασης αλλά και το τί μέθοδος αναισθησίας θα ακολουθηθεί. Μικρά ελλείμματα είναι δυνατόν να αποκατασταθούν με απλές χειρουργικές τεχνικές και χρήση υγιών τμημάτων γειτονικά της βλάβης. Σύνθετες όμως ή εκτεταμένες βλάβες του άνω άκρου απαιτούν αρκετές φορές τη χρήση εξειδικευμένων τεχνικών που μπορεί να εφαρμόσει ο ειδικός Επανορθωτικός Πλαστικός Χειρουργός. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν την εφαρμογή ειδικών μεθόδων συρραφής σε περιπτώσεις διατομής τενόντων, αγγείων και νευρών αλλά και μεταφορά τμημάτων από άλλα σημεία του σώματος, ανάλογα με την περίπτωση, όπως για παράδειγμα η μεταφορά ενός δακτύλου από το πόδι για την αντικατάσταση κυρίως του αντίχειρα σε περίπτωση ολικής απώλειάς του. Ο χρόνος των επεμβάσεων και η παραμονή του ασθενούς στην κλινική ποικίλλει ανάλογα με την περίπτωση.

Μετεγχειρητικά

Μετεγχειρητικά, ο ασθενής μπορεί σε αρκετές περιπτώσεις να επιστρέψει στην οικία του αυθημερόν σε σύνθετες όμως καταστάσεις η παραμονή στην κλινική παρατείνεται. Ανάλογα με το είδος της πάθησης και την επέμβαση που πραγματοποιήθηκε χορηγούνται παυσίπονα και αντιβιοτικά κατά περίπτωση. Στις περιπτώσεις εκείνες που χρησιμοποιούνται εξωτερικά ράμματα, εκτός από τα εσωτερικά απορροφήσιμα, αυτά αφαιρούνται σε περίπου 10 με 15 ημέρες. Ο κος Καρμίρης θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της μετεγχειρητικής σας πορείας και θα σας καθοδηγεί σταδιακά στα επόμενα βήματα.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Μιλήστε με τον ιατρό.

Θέλετε πληροφορίες;

 

Καλέστε