Τι είναι η αναίμακτη βλεφαροπλαστική;

Η αναίμακτη βλεφαροπλαστική εφαρμόζεται σε επιλεγμένες περιπτώσεις, όπου η χαλάρωση των βλεφάρων βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο. Η συγκεκριμένη τεχνική πραγματοποιείται με τη χρήση ενός εξειδικευμένου laser (fractional laser) και στοχεύει στη διέγερση της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου, προκαλώντας παράλληλα σύσφιξη του δέρματος στην περιοχή του βλεφάρου.

 

Είναι όντως αναίμακτη η βλεφαροπλαστική με αυτή τη μέθοδο; Είναι υπαρκτή ως μέθοδος;

 

Καταρχάς αξίζει να σημειωθεί πως με τον όρο “αναίμακτη” εννοούμε μια μη επεμβατική τεχνική, η οποία διενεργείται με ατραυματική μέθοδο.

Η αναίμακτη βλεφαροπλαστική μπορεί να εφαρμοστεί σε ασθενείς που έχουν χαλάρωση που εντοπίζεται σε αρχικό στάδιο αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την κλασική βλεφαροπλαστική. Παρ’όλο το μύθο που συντηρείται, η εφαρμογή της συγκεκριμένης μεθόδου έχει περιορισμένη εφαρμογή και έχει αξία σε πολύ αρχικά στάδια βλεφαροχάλασης.

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της αναίμακτης βλεφαροπλαστικής;

 

Η αναίμακτη βλεφαροπλαστική συγκεντρώνει τα εξής πλεονεκτήματα:

  • Δεν πραγματοποιούνται χειρουργικές τομές στα βλέφαρα και κατά συνέπεια δεν υπάρχουν ράμματα
  • Πραγματοποιείται με την τοποθέτηση μιας ειδικής τοπικής αναισθητικής αλοιφής, η οποία δεν χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή μετά τη θεραπεία.
  • Κατά τη διάρκεια της θεραπείας δεν εντοπίζεται πόνος, παρά μόνο μια ήπια ενόχληση

 

Σε ποιους απευθύνεται;

Παρ’όλο το μύθο που συντηρείται, η εφαρμογή της συγκεκριμένης μεθόδου έχει περιορισμένη εφαρμογή και έχει αξία σε πολύ αρχικά στάδια βλεφαροχάλασης. Απευθύνεται σε ασθενείς που έχουν χαλάρωση που εντοπίζεται σε αρχικό στάδιο. Αυτό σημαίνει ότι συνήθως έχει αποτελέσματα σε νέους ασθενείς που δε χρειάζονται ακόμη κλασική βλεφαροπλαστική.

Αξίζει να αναφερθεί πως η συγκεκριμένη μέθοδος δεν μπορεί να επηρεάσει την πτώση των φρυδιών, τις λεπτές ρυτίδες έκφρασης, ενώ όσον αφορά στους μαύρους κύκλους, τα αποτελέσματα διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Μιλήστε με τον ιατρό.

Θέλετε πληροφορίες;

 

Καλέστε

Πως πραγματοποιείται η διαδικασία;

Η αναίμακτη βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται στο ιατρείο, με τη βοήθεια εξειδικευμένου laser. Με τη διέγερση της παραγωγή κολλαγόνου βελτιώνονται οι λεπτές ρυτίδες και η αρχική χαλάρωση στο δέρμα των βλεφάρων.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί, έγκειται στην επιλεκτική αύξηση της θερμοκρασίας, η οποία εφαρμόζεται σε μια συγκεκριμένη ζώνη του δέρματος.

 

Τι γίνεται μετά την επέμβαση;

Μετά την επέμβαση, ο ασθενής μπορεί να εμφανίσει οίδημα και σε ορισμένες περιπτώσεις ερυθρότητα, η οποία εντοπίζεται στα σημεία που πραγματοποιήθηκε η αναίμακτη βλεφαροπλαστική.

Επίσης, θα υπάρχει συνεχόμενη δακρύρροια (το δάκρυσμα των ματιών). Η μετεγχειρητική φροντίδα, περιλαμβάνει τη χρήση μιας ενυδατικής αλοιφής, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει μια προσωρινή «θαμπάδα» στην όραση.  Σε γενικές γραμμές, αυτό αποτελεί μια από τις πιο συνηθισμένες παρενέργειες της επέμβασης, όπως επίσης και η προσωρινή φωτοευαισθησία.

Η πλήρης ανάρρωση του ασθενούς υπολογίζεται περίπου στις 2 εβδομάδες, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα πρέπει να ακολουθούνται συγκεκριμένες οδηγίες από τον ιατρό και να υπάρχει αρκετή ξεκούραση.

Όταν παρέλθει 1 εβδομάδα από την επέμβαση και αφού η επούλωση έχει προχωρήσει αρκετά, ο ασθενής θα πρέπει να φοράει γυαλιά ηλίου όταν βγαίνει έξω, για να προστατεύεται το δέρμα από τον ήλιο και τον άνεμο.

Για τις επόμενες 3 εβδομάδες, θα πρέπει να αποφεύγεται η έντονη σωματική δραστηριότητα που αυξάνει τη ροή του αίματος στα μάτια, όπως για παράδειγμα η γυμναστική, το σήκωμα βάρους, το σκύψιμο ή ακόμα και το κλάμα.

 

Γιατί εμάς;

Ο Δρ. Νικόλαος Καρμίρης έχει στη διάθεσή του εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, πραγματοποιεί 100% ασφαλείς μεθόδους και καινοτόμες τεχνικές, ενώ διαθέτει πολυετή εξειδίκευση στο εξωτερικό.

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί του, για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την αναίμακτη βλεφαροπλαστική και αν είστε κατάλληλη ασθενής για τη συγκεκριμένη τεχνική.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Μιλήστε με τον ιατρό.

Θέλετε πληροφορίες;

 

Καλέστε

Δείτε Αποτελέσματα Εδώ
Μαρτυρίες Ασθενών