Γυναικομαστία. Συμβουλές και προετοιμασία για την επέμβαση.

Μελέτες δείχνουν ότι ένας στους τέσσερις άνδρες μέσης ηλικίας επηρεάζονται από γυναικομαστία, μια κατάσταση στην οποία παρατηρείται υπερβολικά αναπτυγμένος μαζικός αδένας. Αυτό μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο την ενδυμασία κάποιου-αποφεύγοντας τη χρήση στενών ρούχων από τη μέση και πάνω- αλλά ακόμα και τις καθημερινές του δραστηριότητες, όπως να πηγαίνει στην παραλία ή στο γυμναστήριο.

Η συνεχής ενημέρωση από το διαδίκτυο βοήθησε να γίνει αντιληπτό ότι υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης της γυναικομαστίας. Ωστόσο, πολλές φορές υπάρχει ελλιπής ενημέρωση σχετικά με το πώς μπορεί αυτό να επιτευχθεί. Η λιποαναρρόφηση είναι μία μέθοδος θεραπείας αλλά πολλές φορές δεν αρκεί για να λύσει το πρόβλημα.

 

 

Γυναικομαστία, ψευδογυναικομαστία ή περίσσεια χαλαρού δέρματος;

 

Η πιο σημαντική συμβουλή πριν πάρετε την απόφαση να χειρουργηθείτε για γυναικομαστία, είναι να καταλάβετε ποια θεραπεία χρειάζεστε για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτό συνεπάγεται πάντα μια εξέταση από έναν εξειδικευμένο Πλαστικό Χειρουργό. Αυτός είναι που θα αξιολογήσει την ανατομία του στήθους σας και θα σας ενημερώσει αν το αυξημένο μέγεθός του, οφείλεται σε:

 

  • Αυξημένο μαζικό αδένα
  • Αυξημένο λιπώδη ιστό
  • Χαλαρό δέρμα γύρω από τη θηλή
  • Συνδυασμό των ανωτέρω

 

Για παράδειγμα, σε ασθενείς μεγαλύτερης ηλικίας και σε άνδρες με μαζική απώλεια βάρους, η γυναικομαστία οφείλεται συνήθως σε περίσσεια δέρματος της περιοχής. Αυτό μπορεί να διορθωθεί με περιθηλαία μείωση. Από την άλλη, σε ασθενείς με μόνο αυξημένο λιπώδη ιστό, η λιποαναρρόφηση μπορεί να δώσει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, οι περισσότεροι ασθενείς με γυναικομαστία έχουν ταυτόχρονα περίσσεια λίπους και αυξημένο μαζικό αδένα. Σε αυτούς, απαιτείται συνδυασμός λιποαναρρόφησης και χειρουργικής εκτομής του αδένα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Πλαστικός Χειρουργός σας οφείλει να σας εξηγήσει και να σας καθοδηγήσει στη σωστή απόφαση για το βέλτιστο αποτέλεσμα.

 

 

Άσκηση, Διατροφή, Φάρμακα:

 

Η βελτίωση της σωματικής σας κατάστασης μέσω της άσκησης αλλά και η διατροφή σας είναι απλές συμβουλές που θα βελτιώσουν το τελικό αποτέλεσμα της επέμβασης. Επίσης, αν η γυναικομαστία είναι αποτέλεσμα συμπληρώματος διατροφής ή άλλου φαρμάκου, η διακοπή τους και μόνο θα εμφανίσει βελτίωση στο στήθος σας ακόμα και προεγχειρητικά.

Ο Πλαστικός Χειρουργός θα σας κατευθύνει σχετικά με γενικές οδηγίες αλλά και με το ποια φάρμακα μπορεί να σχετίζονται με εμφάνιση ή επιδείνωση της γυναικομαστίας σας.

 

Μετεγχειρητική πορεία:

 

Ακόμα μία σημαντική συμβουλή είναι να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με την ανάρρωσή σας. Άμεσα μετεγχειρητικά, θα έχετε γάζες ή επιδέσμους στις τομές, όπως επίσης και οίδημα που θα μειώνεται σταδιακά. Εάν χρησιμοποιηθούν παροχετεύσεις, αυτές θα αφαιρεθούν σε μία ή δύο μέρες το αργότερο. Θα χρειαστεί να φοράτε έναν ελαστικό επίδεσμο για να ελαχιστοποιηθεί το οίδημα, ενώ σχεδόν πάντα, οι ασθενείς επιστρέφουν σπίτι τους το ίδιο βράδυ.

Όσον αφορά τη γυμναστική, θα έχετε σταδιακή επιστροφή στην άσκηση μετά την πρώτη εβδομάδα και πλήρη επιστροφή σε ό,τι κάνατε μετά τις 4 εβδομάδες.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-6399944 για να κλείσετε ραντεβού. Ο κος Καρμίρης θα λύσει όλες τις απορίες σας και θα σας συμβουλεύσει για το ποια είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς προκειμένου να έχετε ένα ιδανικό αποτέλεσμα.

No Comments

Post A Comment

12 + fifteen =